Novice

Porsche zmagovalec študije J.D. Power

Pri J.D. Power želijo vsako leto ugotoviti, kako dobri in kvalitetni so naši avtomobili. Po letošnji študiji, ki je sicer narejena za ameriški trg, so ugotovili, da je skupni zmagovalec znamka Porsche, japonski proizvajalci pa so izgubili nekaj mest.

Tokratno študijo so pri J.D. Power opravili na vzorcu 84.000 voznikov, ki so javljali svoje ugotovitve 90 dni po nakupu svojega vozila (233 vprašanj). Končna ugotovitev je bila, da se je splošna kakovost avtomobilov v letošnjem letu v primerjavi z letom poprej popravila. Tako je bilo povprečno število napak pri 100 vozilih 112, kar je za 4 manj kot v letu 2014.

Najbolje se je že tretjič zapored izkazal nemški Porsche (80 napak), na drugem mestu se je znašla korejska Kia in na tretjem angleški Jaguar. Korejski uspeh je dopolnil Hyundai s četrtim mestom. Presenetljivo slabo so se izkazali vselej tradicionalno nepokvarljivi japonski predstavniki, ki so padli kar nekaj mest. V 29-letni zgodovini opravljanja študij pri J.D. Power so bili namreč japonski predstavniki prvič pod povprečjem. Še posebej podpovprečno se je »izkazal« Subaru, ki je na omenjeni lestvici premagal zgolj tri proizvajalce. Najslabši na lestvici je sicer italijanski Fiat s 161 napakami na 100 avtomobilov.

Uporabniki so sicer imeli največ pripomb nad infozabavnimi elementi oziroma njihovimi slabimi sistemi za prepoznavo glasu ter neuspešnimi prostoročnimi povezavami s pametnimi telefoni

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: J.D. Power)

Mnenja uporabnikov

8 komentarjev za "Porsche zmagovalec študije J.D. Power"


Locher
8 leta 10 meseci nazaj

Kia je lahko prva na vseh lestvicah, lahko je pol cenejša od “golfa” in dvakrat boljša od “golfa”, pa je vseeno ne kupim.

pugi405
8 leta 10 meseci nazaj

Enako! Razocaran po tem, ko sem se vozil v ceedu. Trd, neudoben, utesnjen, glasno podvozje! Briga me za okvare, ce mi je avto kanta za vozit!

xxl
8 leta 10 meseci nazaj

Smo że bili v skrbeh,da se ne boš oglasila.To je vsekakor plus za KIO,žal,zame še niso naredili zanimivega avtomobila za sprejemljivo ceno.

Veronika.borghesi
8 leta 10 meseci nazaj

Kia takoj za Porschejem. To pa je presenečenje leta, ki ga ne bodo zlahka prežvečili slovenski in še kakšni VW loverji. Kje je že opevani VW na tej lestvici?

cashy
8 leta 10 meseci nazaj

bolj, kot število napak na novih vozilih, ki jih pripeljejo na servis, me zanima, kolikšen odstotek prodanih novih vozil vsake znamke pripeljejo v 90 dneh po nakupu na servis? Ker meni je pomembno, da je avto brez napak in mi ga sploh ni treba peljati na servis.

 
Mercedes-Benzov terenec na kvadrat gre v proizvodnjo
Infinity Q30 potrjen za Frankfurt