Novice

Infinity Q30 potrjen za Frankfurt

Infinity je uradno potrdil, da bo njihova povsem nova prestižna kombilimuzina Q30 prvič predstavljena septembra na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Japonski proizvajalec vozil trenutno zaključuje še z zadnjimi detajli in testiranji svojega prvega kompaktnega vozila, ki bo na voljo v večini držav v Evropi. Pri Infinitiju pravijo, da so v zaključnih fazah preizkusov in se pospešeno pripravljajo na uradno predstavitev. Model razvijajo od leta 2014 v razvojnem centru v britanskem mestu Cranfield.

Infiniti bo več informacij o prihajajočem modelu razkril pred avtomobilskim salonom v Frankfurtu, trenutno pa vemo, da si Q30 deli arhitekturo z Mercedes-Benzovim razredom A, zato bodo pod pokrovom motorja najverjetneje nameščeni različni štirivaljni bencinski in dizelski agregati. Najverjetneje bo ponudbo dopolnil še štirikolesni pogon in samodejni menjalniki z dvojno sklopko – oba sta nameščena na modela CLA in A.

Model Q30 bodo izdelovali v Veliki Britaniji v mestu Sunderland. V zadnjih letih so v razširitev in posodobitev britanskega obrata vložili 250 milijonov funtov, kmalu po začetku izdelave Q30 pa bodo pričeli še s proizvodnjo kompaktnega križanca QX30. Kapaciteta obrata je 60.000 enot, kar polovica vseh izdelanih Q30 in QX30 naj bi končala v rokah evropskih kupcev, manjša kombilimuzina pa bo sočasno na voljo tudi kupcem v ZDA in na Kitajskem.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Infinity.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porsche zmagovalec študije J.D. Power
Hyundai razvija sistem za prepoznavo hitrostnih ovir