Novice

Porschejev karavan tudi kot priključni hibrid

Prestižna znamka iz Stuttgarta je že spomladi predstavila priključno-hibridno različico modela Panamera, ki velja za najmočnejšo v ponudbi, sedaj pa so razkrili še različico Sport Turismo z enakim pogonskim sklopom. V Nemčiji bo tako motorizirana karavanska Panamera stala malenkost manj kot 190.000 evrov.

Priključno-hibridna Panamera Turbo S E-Hybrid tako predstavlja najdražjo in najmočnejšo verzijo v ponudbi, saj v njej rezgeta kar 130 »žrebcev« več kot v izvedenki Turbo. Kombinacija štirilitrskega osemvaljnika (550 KM) ter elektromotorja (136 KM) se namreč lahko pohvali s kar 680 »konji« sistemske moči, kar pripomore, da pospeši od 0 do 100 km/h v pičlih 3,4 sekundah ter doseže 310 km/h najvišje hitrosti.

Na račun hibridne tehnologije tovarna navaja zgolj trilitrsko porabo goriva na 100 kilometrov, pri čemer omogoča litij-ionska baterija (kapacitete 14.1 kWh) v idealnih razmerah 49-kilometrski doseg na električni pogon. Omenjena baterija sicer potrebuje največ 6 ur, da se povsem napolni.

Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo, ki se ponaša z dokaj radodarno odmerjenim prtljažnim prostorom (425 – 1.295 litrov), je v Nemčiji že naprodaj. Njene cene se začenjajo pri 188.592 evrih.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prva skica Mercedes-Benzovega Sprinterja tretje generacije
Dyson: od sesalnikov do električnih avtomobilov