Novice

Dyson: od sesalnikov do električnih avtomobilov

Znamko Dyson pri nas najbolj poznamo po ciklonskih sesalnikih brez zbiralnih vrečk, po novem pa naj bi se v podjetju usmerili tudi v izdelavo električnih avtomobilov. Prvi serijski model je napovedan za prelom desetletja.

Britanski industrijski oblikovalec, inovator in ustanovitelj istoimenskega podjetja Sir James Dyson se je očitno odločil, da razkrije, kakšni so njegovi novi izzivi. Podjetje je namreč objavilo, da razvijajo lastno električno vozilo. Novica sicer ni bila povsem nepričakovana, saj so v medijih o tem že nekaj časa krožile govorice, zdaj pa smo poleg potrditve dobili še informacijo, da na projektu, v katerem je trenutno vključenih več kot 400 ljudi, delajo že zadnji dve leti in pol.

Sodeč po izjavi Dysona naj bi v tem času delali predvsem na razvoju novih baterijskih tehnologij. Trenutno je seveda težko soditi, s kakšno rešitvijo se bodo predstavili javnosti in kako se bo slednja obnesla v primerjavi s konkurenčnimi tehnologijami, ki jih trenutno poznamo v avtomobilski industriji.

Podjetje naj bi projektu namenilo 2 milijardi britanskih funtov, električni avtomobil pa naj bi bil pripravljen za prodajo do leta 2020. Zaenkrat so to vse informacije, ki so jih v podjetju pripravljeni posredovati javnosti, menda tudi zato, da ne bi o svojih namerah preveč poučili številnih konkurentov.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Eva Rinaldi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porschejev karavan tudi kot priključni hibrid
Toyota, Mazda in Denso bodo sodelovali v razvoju električnih vozil