Novice

Posebna serija brezstrešnega Rolls Roycea

Pri eni najbolj prestižnih avtomobilskih znamk na svetu so pokazali prve skice omejene serije kabrioletskega modela Dawn z oznako Silver Bullet Collection. Pri Rolls Royceu jih bodo izdelali zgolj 50, cena pa ne bo ravno nizka.

Posebna serija modela Dawn, ki bo za razliko od običajne postala dvosedežnik, se v veliki meri oblikovno naslanja na njihove legendarne roadsterje iz 20-ih let preteklega stoletja. Rdeča nit atraktivnega kabrioleta je prepoznavna srebrna karoserijska barva (razen odbijačev, ki so športno črni), kar je značilnost Rolls Roycevih posebnih serij (Silver Dawn, Silver King, Silver Silence in Silver Spectre).

V notranjosti se bo ponašal z obilico najbolj prestižnih materialov, kjer si še posebno pozornost zasluži prešito usnje (verjetno izjemne kakovosti), ki obdaja osrednjo konzolo. Pri tovrstnem detajlu so Angleži sicer našli navdih v usnjenih jaknah, ki veljajo za svojevrsten uporniški modni dodatek.

Pod motornim pokrovom se bo vrtel znani 6,6-litrski dvanajstvaljnik iz običajnega Dawna, ki se ponaša s 571 KM največje moči. Model Dawn z oznako Silver Bullet Collection bi se moral pojaviti v salonih letos poleti, kar pa se zna zamakniti zaradi svetovne zdravstvene krize. Cena zaenkrat še ni znana.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor 1. Foto: Rolls Royce.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nissan naj ne bi več vlagal v skupni sklad tveganega kapitala Zveze
Kampiranje pod Mercedesovo zvezdo z novim potovalnikom Marco Polo Activity