Novice

Kampiranje pod Mercedesovo zvezdo z novim potovalnikom Marco Polo Activity

Ob nedavni predstavitvi prenovljenega modela Vito je bilo pričakovati, da bomo kmalu lahko ugledali tudi posodobljeno popotniško izpeljanko tega modela.

Marco Polo Activity predstavlja Mercedesovo vizijo vozila, namenjenega popotovanjem in preživljanju prostega časa, ter je bil, podobno kot pred kratkim predstavljeni novi Vito iz katerega izhaja, deležen določenih osvežitev. Le-te mu prinašajo med drugim vrsto sodobnih tehnologij in razširjen nabor asistenčnih sistemov, ki vključujejo tudi sistem aktivne pomoči pri zaviranju ter radarski tempomat Distronic.

Novi Marco Polo Activity bo prepoznaven po novem zadnjem odbijaču in spremenjeni sprednji maski s črnimi režami hladilnika, ki bodo opcijsko lahko tudi v videzu kroma. Sprememb je bila deležna tudi notranjost, kjer najprej opazimo drugačne šobe prezračevalnega sistema, od letošnjega oktobra pa bo na voljo tudi digitalno vzvratno ogledalo za preglednejši nadzor dogajanja za vozilom s pomočjo kamere, nameščene na zadnjem steklu, ki ob izklopu digitalne funkcionalnosti lahko ponuja tudi običajen analogni pogled.

Podobno kot pri prenovljeni različici modela Vito, bodo tudi tu v vseh različicah multimedijskega sistema serijsko na voljo digitalni radijski sprejemnik (DAB+) in povezljivost bluetooth, zmogljivejši različici Audio 30 in Audio 40 pa prihajata s 7-palčnim zaslonom na dotik ter povezljivostjo s sistemoma Android Auto in Apple CarPlay.

Najšibkejša motorna različica 170 d prihaja s 75 kW / 102 KM v kombinaciji s 6-stopenjskem ročnim menjalnikom in pogonom na sprednja kolesa, močnejše različice pa bodo na voljo z 9-stopenjsko avtomatiko in pogonom na zadnja kolesa ali opcijskim štirikolesnim pogonom. Njihova paleta obsega izvedenke 200 d (100 kW / 136 KM), 220 d (120 kW / 163 KM), 250 d (140 kW / 190 KM) ter najmočnejšo 300 d s 176 kW (239 KM), 500 Nm navora, pospeškom iz mirovanja do 100 km/h 7,9 s in najvišjo doseženo hitrostjo 210 km/h.

Novi Marco Polo Activity naj bi bil na voljo še pred začetkom sezone kampiranja, tisti bolj potrpežljivi pa bodo od letošnjega oktobra poleg digitalnega vzvratnega ogledala lahko naročili tudi sistem aktivnega vzmetenja Airmatic.

Avtomobilizem.com (Vir: Carsoops, Daimler. Foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Posebna serija brezstrešnega Rolls Roycea
Samsungu uspel preboj na področju tehnologije baterij