Novice

Posebne izvedenke Dacijinih modelov v Ženevi

Čeprav na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi romunska Dacia ne bo pokazala nobenega novega modela, bo na njenem razstavnem prostoru vseeno mogoče najti nekatere precej zanimive izpeljanke že obstoječih modelov. Pri tem dajejo še največji poudarek na čedalje modnejšim (pol)terenskim različicam.

Ena izmed novosti francosko-romunskega proizvajalca, ki jo bo moč videti v Ženevi, je karavanski model Logan MCV Stepway. Ta je nadaljevanje zgodbe, ki so jo pričeli že s terensko obarvanim Sanderom Stepway. Najnovejšega Logana MCV Stepway bo mogoče prepoznati po plastičnih obrobah, spremenjenih odbijačih, aluminijasti zaščiti podvozja ter dveh novih karoserijskih odtenkih (Azur modra in rjava). Hkrati je njegovo podvozje povišano za 50 mm, zaradi česar je po novem oddaljen od tal hvalevrednih 174 mm, serijsko pa bo imel nameščena 16-palčna aluminijasta platišča prepoznavnega oblikovanja.

Med serijsko opremo bo mogoče najti še zadnja parkirna tipala, pomoč za speljevanje na klancu, tempomat in navigacijski sistem. Pod motornim pokrovom se bodo vrteli enaki agregati, kot pri običajnejših Loganih MCV, pri čemer bo v osnovni verziji mogoče najti 75 »konjski« 1,0-litrski SCe.

Druga novost na Dacijinem razstavnem prostoru bo posebna različica Summit Edition, ki jo namenjajo modelom Duster, Sandero Stepway in novemu Loganu MCV Stepway. Na zunaj jih bo mogoče prepoznati po drobnih oblikovalskih spremembah (drugačna 16-palčna aluminijasta platišča) ter sivi zunanji barvi Nordic (pri Sanderu na voljo tudi oranžni Magma), v notranjosti pa po posameznih oranžnih detajlih na armaturni plošči, sedežih in preprogah.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoexpress, Autocar. Foto: Dacia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Carlos Ghosn odstopil kot izvršni predsednik Nissana
Mercedes-Benzov športni napad na Ženevo