Novice

Carlos Ghosn odstopil kot izvršni predsednik Nissana

Po šestnajstih letih za krmilom Nissana bo s 1. aprilom vajeti predal Carlos Ghosn. Nad japonskim proizvajalcem vozil bo bdel Hiroto Saikawa, dosedanji sopredsedujoči izvršni direktor.

Ghosn bo ostal predsednik zveze Renault-Nissan ter izvršni predsednik francoskega proizvajalca Renault. Prevzel bo tudi vodenje Mitsubishija, ki ga je Nissan kupil prejšnje leto.

”Prepričan sem, da ima vodstvena skupina, ki sem jo razvil v Nissanu v zadnjih osemnajstih letih, talent in izkušnje za doseganje operativnih in strateških ciljev podjetja. Nedavno sem prevzel novo odgovornost pri Mitsubishiju in glede na prihajajoči sestanek delničarjev pri Nissanu sem se odločil, da je zdaj pravi čas za predajo funkcije izvršnega predsednika Nissana Hirotu Saikawi,” je dejal Ghosn v uradni izjavi.

Saikawa bo novo funkcijo pričel opravljati 1. aprila 2017, Ghosn pa bo poskusil obnoviti svojo vlogo kot predsednik Nissanove uprave direktorjev na junijskem sestanku delničarjev. Oktobra so ga imenovali za predsednika Mitsubishija, potem ko je Nissan kupil 34 odstotkov deleža v tem podjetju. Mitsubishi se še vedno trudi na globalnih trgih, k izboljšanju situacije pa ni pripomogel niti finančni škandal, ki je izbruhnil na domačem japonskem trgu. Nov začetek naj bi predstavljal športni terenec Eclipse Cross, predstavili ga bodo na ženevskem avtomobilskem salonu.

Saikawa se je Nissanu pridružil leta 1977 in je do leta 1999 opravljal funkcije na visokih vodstvenih položajih. Sopredsedujoči je postal leta 2016, prej pa je bil deset let član odbora direktorjev pri Renaultu.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Velar zapolnjuje vrzel med modeloma Evoque in Range Rover Sport
Posebne izvedenke Dacijinih modelov v Ženevi