Novice

Posodobitev modelnih serij BMW za pomlad 2013

Zima ponuja vse razloge za uporabo inteligentnega štirikolesnega pogona, vseeno pa je povečan užitek v vožnji na voljo skozi vse leto. BMW xDrive in MINI ALL4 ponujata premium blagovnima znamkama BMW in MINI tehnologijo štirikolesnega pogona, ki ne optimizira zgolj vlečne sile ter stabilnosti na snegu in ledu, spolzkih cestiščih in mehki podlagi, ampak tudi opazno poveča agilnost pri vožnji v ovinek. Na začetku zimske sezone 2012/2013 je xDrive že na voljo v 64 modelih BMW, medtem ko je sistem ALL4 vgrajen v štiri različice motorja, ki poganja MINI Countryman.

Neprestano povečevanje serije vozil s stalnim štirikolesnim pogonom: samo v zadnjih dveh letih je BMW Group povečal število modelov s štirikolesnim pogonom za približno 50 odstotkov. Aktualna serija 68 modelov pa se bo zopet razširila spomladi leta 2013. Poleg MINI Paceman z ALL4, se bodo takrat na trgu predstavili tudi prvi modeli xDrive v novem BMW serije 3 Touring.

Ob vstopu v zimsko sezono je štirikolesni pogon prvič mogoče doživeti v BMW serije 1. Modela BMW 120d xDrive in BMW M135i xDrive sta najnovejša člana modelne serije s štirikolesnim pogonom. Pri BMW serije 3 je xDrive trenutno na voljo za modelni različici Limuzina in Coupé. Inteligentni sistem štirikolesnega pogona prav tako izkazuje svoje kvalitete v BMW serije 5 Limuzina, BMW serije 5 Touring in BMW serije 5 Gran Turismo, BMW serije 6 Coupé, BMW serije 6 Cabrio, BMW serije 6 Gran Coupé, luksuznih limuzinah BMW serije 7 in modelih BMW X1, BMW X3, BMW X5 ter BMW X6.

Vir: BMW

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Posodobitev modelnih serij BMW za pomlad 2013"


INFINITI
11 leta 2 meseci nazaj

…je odvisna od samega sistema oz načina delovanja. BMW ima primarno pogon zadaj in šele pri zdrsu aktivno uporablja še sprednji pogon.

Blinder
11 leta 2 meseci nazaj

agilnost pri vožnji v ovinek 😀

 
ADAC – nagrada “rumeni angel” 2013 za Volkswagen
Audi A3: “rumeni angel” za izvrstno kakovost