Novice

Poudarjen športni značaj v novih različicah Panamere GTS

Porsche je predstavil nova predstavnika družine Panamera, ki prihajata naslednje leto, tokrat še bolj športno naravnani Panamera GTS in Panamera GTS Sport Turismo.

Oba bo poganjal štirilitrski motor, inženirji pa so se posvetili predvsem izboljšanju vozne dinamike. Nova modela GTS so znižali za dodatnih 10 mm, za odlične vozne lastnosti in brezhibno lego na cesti skrbi nastavljivo zračno vzmetenje, optimalne nastavitve pa v realnem času zagotavlja funkcija aktivne nastavitve vzmetenja (PASM – Porsche Active Suspension Management). Večji zavorni diski s premerom 390 mm spredaj in 365 mm zadaj zagotavljajo varno zaustavitev tudi po daljšem priganjanju.

Izboljšan 4,0-litrski V8 motor z dvema turbinama bo razvil 338 kW (460 KM) moči in 620 Nm navora, ki se preko 8-stopenjskega samodejnega menjalnika z dvema sklopkama prenašata na vsa štiri kolesa. Motor, ki ima vgrajen tudi filter trdih delcev, nam ob standardnem športnem izpuhu nudi 15 kW (20 KM) moči in 100 Nm navora več od predhodnika, hitrost 100 km/h pa iz mirovanja doseže v 4,1 s. Merilnik hitrosti se zaustavi na 292 km/h (289 km/h različica Sport Turismo), normna poraba in izpusti CO2 pa naj ne bi presegali 10,3 l/100 km (235 g/km) oziroma 10,6 l/100 km (242 g/km) v različici Sport Turismo.

Da ne gre za običajno izvedenko je jasno že na prvi pogled, saj športno zmogljivost poudarijo paket Sport Design z dodatki v črni barvi, emblemi GTS in 20-palčna aluminijasta platišča. Tudi notranjost je oplemenitena v duhu modelov GTS z dodatki iz alcantare in aluminija. Del standardne opreme je v alcantaro oblečen in ogrevan volan z obvolanskimi ročicami za prestavljanje, videz notranjosti pa lahko opcijsko še oplemenitimo z dodatnimi paketi. Poleg digitalnega kokpita (Porsche Advanced  Cockpit) je kot novost v modelih Panamera po želji na voljo prilagodljiv prikazovalnik na vetrobranskem steklu. Vozniku v pomoč bodo sistem Porsche InnoDrive, prilagodljivi tempomat in opcijsko štirikolesno krmiljenje.

Pri Porscheju že zbirajo naročila, prvi primerki pa naj bi zapeljali na ceste v sredini prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Porsche, Carscoops. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škoda Scala namesto Rapida
Škodin mali cestni terenec napovedan za Ženevo 2019