Novice

Prenova Land Roverja Discovery

Eden najbolj ikoničnih Land Roverjevih terenskih avtomobilov, ki ga poznamo v tej generacijski izvedbi vse od leta 2017, je letos doživel prvo večjo prenovo. Discovery modelnega leta 2021 se ponaša z učinkovitejšimi motorji z 48-voltno blago hibridno tehnologijo, izboljšano povezljivostjo ter rahlo osveženo zunanjostjo in notranjostjo.

Potem ko so pri znamki Land Rover v zadnjem času kozmetično prenovili kar nekaj svojih modelov, je bil manjše osvežitve deležen tudi Discovery, ki sicer velja za enega njihovih večjih modelov. Prenovljeni Discovery bo na zunaj moč prepoznati po spremenjenih LED žarometih, predelanem sprednjem odbijaču ter novih stranskih odprtinah za zajem zraka.

Znotraj je novosti še več, v oči bode popolnoma prenovljena sredinska konzola, ki ima 48 odstotkov večji 11,4-palčni zaslon na dotik v polni HD tehnologiji (sistem Pivi Pro). Omenjeni sistem se ponaša tudi z izboljšano povezljivostjo ter možnostjo brezžičnega posodabljanja programske opreme. Pri Land Roverju obenem dodajajo, da so sedeži v drugi vrsti še udobnejši, saj so jim izboljšali stransko oporo ter dodali debelejše oblazinjenje.

Pod motornim pokrovom se bodo vrteli trije različni motorji Ingenium s šestimi valji v vrsti, tako v bencinskih (360 KM) kot dizelskih (250 in 300 KM) izpeljankah, z dodano 48-voltno blago hibridno tehnologijo, ki izboljša učinkovitost in zmogljivost. Šestvaljna dizelska motorja Ingenium D250 in D300 odlikuje lahka aluminijasta konstrukcija z nizkim trenjem, nadomeščata pa prejšnja dizelska motorja SD4 in SDV6. Inteligentna 48-voltna tehnologija MHEV zagotavlja, da novi motorji izpolnjujejo najstrožje predpise o izpustih in zagotavljajo izboljšane odzive. Poleg šestvaljnikov je na voljo štirivaljni bencinski pogonski sklop P300 Ingenium, ki proizvede 300 KM največje moči.

Prenovljeni Discovery je na domačem trgu že na voljo; zanj je potrebno pripraviti vsaj 53.655 funtov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hyundai napoveduje novi Tucson N Line
Zavod Sopotniki bo vozil Toyoto Camry za pomoč starostnikom