Novice

Zavod Sopotniki bo vozil Toyoto Camry za pomoč starostnikom

Prostovoljci zavoda Sopotnik bodo v naslednjih dveh mesecih z dodatnim vozilom dostavljali zdravila in ostale nujne življenjske potrebščine starejšim občanom Brežic.

Predsednik podjetja Toyota Adria d.o.o. Kensuke Tsuchiya je ob predaji vozila Camry poudaril, da je zelo vesel nadgraditve sodelovanja z brežiško izpostavo Zavoda Sopotniki, ki ima več kot 300 uporabnikov – starejših občanov, ki so odvisni od tovrstnih prevozov. V Brežicah je imel zavod do sedaj na voljo le eno vozilo, kar ni zadoščalo za pokrivanje vseh potreb starejših. Na pomoč so jim priskočili pri zastopniku znamke Toyota, saj si delijo vizijo družbe, v kateri si ljudje pomagamo, saj smo le tako močnejši in skupaj prispevamo k vedno boljši družbi.

Anu Kahuna, vodja programa Zavod Sopotniki, o sodelovanju s podjetjem Toyota: »Najpomembnejša stvar za Sopotnike v času epidemije je nuditi varno in kakovostno mobilnostno rešitev za najbolj ranljivo skupino – starejše. V tem trenutku so pomembni hitra odzivnost na novo zaznane potrebe na terenu ter s tem povezano iskanje pravih rešitev. Pri tem v ospredje prihaja sodelovanje z zaupanja vrednimi partnerji. Iskreno hvaležni smo Toyoti Slovenija za posluh in razumevanje glede stisk starejših in na pripravljenost, da skupaj pomagamo. S pomočjo Toyote Slovenija smo v občini Brežice omogočili, da bodo starejši in drugi najranljivejši občani prejemali zdravila in ostale nujne potrebščine na dom. To pomeni, da bodo lahko ostali na varnem – doma, še vedno pa bodo preskrbljeni z vsem, kar potrebujejo za zdravo in dostojno življenje. Na ta način tudi Sopotniki prispevamo k Toyotinemu poslanstvu ustvarjanja vedno boljše družbe. Pri tem pa ostajamo – Človek Človeku Sopotnik.«

Zavod Sopotniki za medgeneracijsko solidarnost je nastal z namenom pomagati starostnikom pri vključevanju v aktivno družbeno življenje. Z brezplačnimi prevozi starostnikom omogočajo, da se udeležujejo kulturnih dogodkov, obiskujejo svoje prijatelje, gredo k zdravniku, v trgovino ipd. V času epidemije prostovoljci omogočajo predvsem prevoz starejših do zdravnikov ter omogočajo dostavo zdravil in ostalih nujnih življenjskih potrebščin za tiste starejše, ki druge možnosti nimajo. Pokrivajo manjše in večje kraje na območju občin Hrpelje – Kozina, Divača, Sežana, Sevnica, Brežice, Krško, Kočevje, Postojna, Pivka, Ajdovščina, Ankaran, Litija in Šmartno pri Litiji, Cerknici in Idriji.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Toyota, Zavod Sopotniki.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenova Land Roverja Discovery
iX je prvi električni križanec znamke BMW