Novice

Prenova Mercedes-Benzove družine CLA

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v New Yorku, ki bo odprl svoja vrata čez dober teden, bo stuttgartski Mercedes-Benz predstavil kozmetično prenovljen model CLA ter njegovo karavansko različico, ki sliši na ime Shooting Brake.

Kakor smo že navajeni pri premijskih proizvajalcih, bo tokratna kozmetična osvežitev omenjenega modela ponovno precej subtilna. Kljub temu je moč opaziti nekaj sprememb, tako zunaj kakor tudi znotraj, pohvali pa se lahko z novejšimi povezljivostnimi tehnologijami. Revitalizirana različica se od prejšnje razlikuje po novi sprednji maski ter novo oblikovanih odbijačih s črnimi, srebrnimi ali kromiranimi detajli.

Kupci bodo imeli na voljo pcijske žaromete LED, brezstično odpiranje prtljažnega prostora ter kar pet dodatnih 18-palčnih aluminijastih platišč. V notranjosti lahko opazimo drugačne elemente, pri čemer je še najbolj opazna grafika merilnikov, oblazinjenja ter posamezni oblikovni elementi, ki so bili predstavljeni že v kozmetično prenovljenem modelu A. Osveženi CLA pa se seveda lahko pohvali tudi s posodobljeno info-zabavno elektroniko (povezljivostne opcije s pomočjo Apple CarPlay ter Google Android Auto).

Novost v ponudbi je štirikolesni pogon pri verzijah CLA 220 4Matic ter CLA 180 Shooting Brake (1,6-litrski Renaultov turbodizel s 120 KM). Na vrhu ponudbe ostaja verzija CLA 45 4Matic, ki se ponaša z več kot 380 »konji«.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kaj bo v New York pripeljala Toyota?
Skoraj 9.000 evrov nagrade za zaposlene pri Porscheju