Novice

Skoraj 9.000 evrov nagrade za zaposlene pri Porscheju

Trdo delo, skupaj z najbolj uspešnim letom v zgodovini Porscheja, bo zaposlenim prineslo bogato nagrado v višini 8.911 evrov.

Odločitev o nagrajevanju zaposlenih so sprejeli vodilni predstavniki izvršnega odbora in sveta delavcev. Poseben dodatek, ki bo izplačan okoli 15.600 zaposlenim pri Porsche AG, je sestavljen iz dveh komponent: 8.211 evrov bodo dobili kot rezultat pozitivnega poslovanja in posebnih dosežkov zaposlenih v preteklem finančnem letu in 700 evrov kot posebna donacijo za VarioRente, poseben Porschejev pokojninski sklad oziroma kot individualno provizijo ob upokojitvi.

”Bonus je upravičeno zaslužena nagrada za veliko predanost, ki so jo pokazali naši zaposleni. Moja osebna zahvala gre vsem, kajti brez njihovega znanja in predanosti, ki so jo prispevali, ne bi dosegli takih neverjetnih rezultatov v vse prej kot lahkem okolju,” je nagrado komentiral Oliver Blume, predsednik izvršnega odbora pri Porsche AG.

V letu 2015 so prodali 225.121 vozil, kar je 19 odstotkov več kot leto poprej. Prihodki so se dvignili na 21,5 milijarde evrov, od tega je ostalo čistega dobička v višini 3,4 milijarde evrov. Najbolj popularno vozilo leta 2015 je postal Macan, prodali so jih 73.119. Med najbolj priljubljenimi trgi so se znašli Afrika, Azijsko-Pacifiška regija in Srednji Vzhod, kjer so prodali največ vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenova Mercedes-Benzove družine CLA
BMW uradno potrdil i8 Spyder, prenovo i3 in več prestižnih modelov