Novice

Prenova modelov BMW Motorrad za modelno leto 2015. Posebni model K 1300 S Motorsport.

Modelno leto 2015 napoveduje vrsto prenov in prihod na trg posebnega modela K 1300 S Motorsport, ki bo dopolnil program BMW Motorrad. Modeli se lahko v novi konfiguraciji naročijo pri vseh pooblaščenih trgovcih z vozili BMW Motorrad od avgusta 2014.

BMW F 700 GS.

Od modelnega leta 2015 bo BMW F 700 GS prav tako na voljo v naslednjih novih lakiranjih ali kombinacijah lakiranj:

  • Alpine White 3
  • Kovinsko Black Storm / Racing Red / okvir v rdeči barvi / vzmet vzmetne noge v rdeči barvi (osnovno)
  • Kovinsko Racing Blue mat

Prejšnja lakiranja, se pravi kovinsko Red Apple, kovinsko Ostra Grey mat in kovinsko Glacier Silver niso več na voljo.

BMW F 800 GS.

Od modelnega leta 2015 bo BMW F 800 GS prav tako na voljo v naslednjih novih lakiranjih ali kombinacijah lakiranj:

  • Light White / kovinsko Black Storm / okvir v rdeči barvi / vzmet vzmetne noge v rdeči barvi (osnovno)
  • Racing Red

Lakiranje Alpine White 3 ostaja v programu. Prejšnji lakiranji Cordoba Blue in kovinsko Kalamata mat nista več na voljo.

BMW F 800 GS Adventure.

Od modelnega leta 2015, bo BMW F 800 GS Adventure prav tako na voljo v naslednjih novih lakiranjih:

  • Alpine White 3
  • Kovinsko Kalamata mat

Prejšnji lakiranji Racing Red in Sandrover mat nista več na voljo

BMW F 800 GT.

Od modelnega leta 2015 bo BMW F 800 GT na voljo v naslednjem novem lakiranju:

  • Kovinsko Montego Blue

Kovinsko lakiranje Dark Graphite in lakiranje Light White ostajata v programu, kovinsko lakiranje Valencia Orange ni več na voljo.

BMW R 1200 GS.

Od modelnega leta  2015 R 1200 GS ne bo na voljo le v novih lakiranjih. Zaradi izboljšanja mirnega teka motorja, bo ta opremljen z ročično gredjo z večjimi vztrajnostnimi masami kot v R 1200 GS Adventure in R 1200 RT. Poleg tega je v okviru tovarniške možnosti za R 1200 GS prav tako dobavljiv BMW Motorrad Keyless Ride System. Ta omogoča zaklepanje in odklepanje ključavnice na krmilu in pokrovu posode za gorivo. Motorno kolo se enako kot prej zažene s pomočjo zagonskega gumba. Z opremo Keyless Ride lahko ključ vedno ostane v žepu motorista. Shift Assistant Pro, ki je na voljo kot dodatna tovarniška možnost opreme, omogoča motoristu prestavljanje navzgor brez uporabe sklopke, kar pomeni pospeševanje tako rekoč brez prekinitve navora. Tudi navzdol se lahko prestavlja brez uporabe sklopke.

Pregled nove opreme za R 1200 GS:

  • Večje nevzmetenje na ročični gredi
  • Shift Assistant Pro (dodatno)
  • Keyless Ride (dodatno)
  • Novo lakiranje Alpine White v kombinaciji s komponentami pogona in vzmetenja v črni barvi
  • Novo kovinsko lakiranje Frozen Dark Blue
  • Novo kovinsko lakiranje Black Storm

Izmed prejšnjih lakiranj, kovinsko Thunder Grey in Bluefire nista več na voljo.

BMW R 1200 GS Adventure.

Od modelnega leta 2015 bo R 1200 GS Adventure prav tako vključeval novo opremo, ki rokovanje z ultimativnim potovalnim endurom za dolge razdalje dela še bolj dinamično in udobno. Lahko se na primer opremi s tovarniško možnostjo BMW Motorrad Keyless Ride System. Ta omogoča zaklepanje in odklepanje ključavnice na krmilu in pokrova posode za gorivo. Motorno kolo se enako kot prej zažene s pomočjo zagonskega gumba. Z opremo Keyless Ride lahko ključ vedno ostane v žepu motorista. Shift Assistant Pro, ki je na voljo kot dodatna tovarniška možnost opreme, omogoča motoristu prestavljanje navzgor brez uporabe sklopke, kar pomeni pospeševanje rekoč brez brez prekinitve navora. Tudi navzdol se lahko prestavlja brez uporabe sklopke. V okviru tovarniške možnosti opreme, se lahko R 1200 GS Adventure zdaj prav tako opremi s spuščenim podvozjem. V kombinaciji z znižanjem višine sedeža za 30 mm na 860 mm, je R 1200 GS Adventure odslej prav tako znotraj dosega voznikov, ki jim je prejšnja višina sedeža predstavljala nepremostljivo oviro. Če je potrebno dodatno znižanje sedeža, se lahko R 1200 GS Adventure prav tako opremi s sedeži R 1200 GS. To zniža višino sedeža za dodatnih 20 mm.

Pregled nove opreme za R 1200 GS Adventure:

  • Spuščeno podvozje za 30 mm (dodatno)
  • Nizki sedeži od R 1200 GS (dodatno)
  • Shift Assistant Pro (dodatno)
  • Keyless Ride (dodatno)

BMW R 1200 RT.

Od modelnega leta 2015 bo R 1200 RT dobavljiv v novem dvobarvnem lakiranju in z možnostjo tovarniške opreme BMW Motorrad Keyless Ride System. S tem se lahko ključavnica na krmilu, pokrov posode za gorivo in predali za spravljanje zaklenejo in odklenejo brez uporabe ključa. Motorno kolo se enako kot prej zažene s pomočjo zagonskega gumba. Z opremo Keyless Ride lahko ključ vedno ostane v žepu motorista.

Pregled nove opreme za R 1200 RT:

  • Keyless Ride (dodatno)
  • Novo dvobarvno kovinsko lakiranje San Marino Blue / Granite Grey mat

Izmed prejšnjih lakiranj kovinsko Quartz Blue ni več na voljo.

BMW K 1600 GT in GTL.

Luksuzni potovalni motorni kolesi BMW K 1600 GT in GTL bosta od modelnega leta 2015 dobavljivi v novih lakiranjih. To pa še ni vse, obe modelni različici odslej v ponudbi osnovne opreme koristita prednosti dinamičnega nadzora oprijema (DTC), ki zagotavlja večjo varnost pri pospeševanju. Poleg tega se lahko K 1600 GT / GTL v okviru tovarniške možnosti prav tako opremi z BMW Motorrad Keyless Ride System (že del opreme pri K 1600 GTL Exclusive). S tem se lahko ključavnica na krmilu, pokrov posode za gorivo in predali za spravljanje zaklenejo in odklenejo brez uporabe ključa. Motorno kolo se enako kot prej zažene s pomočjo zagonskega gumba. Z opremo Keyless Ride lahko ključ vedno ostane v žepu motorista.

Druga nova posebna oprema za K 1600 GT / GTL vključuje dnevno luč in Hill Start Control za enostavno speljevanje na klancu. K 1600 GT in GTL sta zdaj prav tako opremljena z instrumentno ploščo K 1600 GTL Exclusive, ki vključuje nove merilne skale in prvovrstne površine v kromu.

Pregled nove opreme za K 1600 GT / GTL:

  • Dinamični nadzor oprijema (DTC)
  • Keyless Ride (dodatno)
  • Dnevna luč (dodatno)
  • Hill Start Control (dodatno)
  • Varnostni paket brez DTC, vklj. dnevna luč in Hill Start Control (dodatno)
  • Instrumenti z novimi merilnimi skalami in površinami v kromu
  • Novo kovinsko lakiranje Black Storm (GT in GTL)
  • Novo kovinsko lakiranje Glacier Silver (GTL)
  • Novo lakiranje Light White (GT)

Izmed prejšnjih lakiranj, kovinska Dark Graphite (GT in GTL), Damask Red (GTL) in Montego Blue (GT) niso več na voljo.

Posebni model BMW K 1300 S Motorsport.

Športni potovalni motocikel s kvalitetami premagovanj dolgih razdalj in udobja ter vrhunske vozne dinamike in varnosti – to so že leta izvrstne prednosti BMW K 1300 S. Z ekskluzivnim posebnim modelom K 1300 S Motorsport, BMW Motorrad zdaj namenoma poudarja dinamičen značaj tega popularnega športno-potovalnega motornega kolesa.

Z osnovno opremo ABS kot vsa motorna kolesa BMW, BMW K 1300 S

Motorsport poudarja svoj atletski duh z novim barvnim konceptom v barvnih odtenkih BMW Motorsport: kovinski Black Storm, Light White in kovinski Lupine Blue v kombinaciji z rdečimi okrasnimi črtami. Črn spojler motorja in zatemnjeno vetrobransko steklo ustvarjata fascinanten kontrast.

Pri odražanju svojih športnih teženj je K 1300 S prav tako opremljen s kolesi HP za izpopolnjene vozne lastnosti, zadnjim glušnikom Akrapovič in oporami za noge HP za voznika ter sopotnika.

Poudarki BMW K 1300 S Motorsport:

  • Lakiranje BMW Motorsport v kovinski barvi Black Storm, Light White in kovinski Lupine Blue
  • Zatemnjeno vetrobransko steklo
  • Opore za noge HP za voznika in sovoznika
  • Kolesa HP
  • Zadnji glušnik Akrapovič

Prejšnja lakiranja, torej kovinsko Titanium Silver / kovinsko Sapphire Black in Racing Red / kovinsko Sapphire Black / Alpine White 3 niso več na voljo.

BMW K 1300 R.

Od modelnega leta 2015 bo BMW K 1300 R na voljo v naslednjem lakiranju:

  • Kovinsko Sapphire Black / Black Satin Gloss

Prejšnje lakiranje Racing Red / kovinsko Sapphire Black ni več na voljo.

BMW C evolution.

Za večje udobje se lahko od modelnega leta 2015 inovativen, električno gnani skuter BMW C evolution opremi s komfortnim sedežem (dodatno). Ta možnost je prav tako na voljo kot dodatna oprema za nadgradnjo.

Keyless Ride nova oprema za R 1200 GS / GS Adventure, R 1200 RT in K 1600 GT / GTL za maksimalno prijaznost do uporabnika.

BMW Motorrad Keyless Ride System odslej prvič, v ponudbi dodatne opreme, nadomešča konvencionalno zagonsko ključavnico za R 1200 GS / GS Adventure, R 1200 RT in K 1600 GT / GTL. To pomeni, da ključa ni več potrebno uporabljati na običajen način. Odklepanje in zaklepanje ključavnice na krmilu, vžiga, pokrova posode za gorivo in predalov za spravljanje (R 1200 RT in K 1600 GT / GTL) se izvaja preko transponderja, ki je integriran v ključu. Zato lahko ključ ostane v žepu motorista.

Takoj ko se ključ locira znotraj območja sprejema vozila (oddaljenost <2 m), se ključavnica na krmilu po uspešni potrditvi verodostojnosti takoj odklene s kratkim pritiskom na gumb. Ključavnica na krmilu se zaklene, če se gumb pritisne in drži, krmilo pa pomakne v končni položaj. Vžig se aktivira s kratkim pritiskom na gumb ali s pritisnjenim gumbom po sprostitvi ključavnice na krmilu.

Vžig se izklopi s pomočjo kratkega ali dolgega pritiska gumba. Za odpiranje pokrova posode za gorivo se ročica pokrova enostavno dvigne. Pokrov posode za gorivo se lahko odpre šele, ko je motorno kolo električno odklenjeno. Posoda za gorivo se zapre z enostavnim pritiskom pokrova posode za gorivo navzdol. Alarmna naprava proti kraji se avtomatsko aktivira, ko se izklopi vžig, zaklene ključavnica na krmilu in ko je ključ izven dosega območja prepoznavanja radijskega signala. Seveda se lahko alarmna naprava aktivira tudi ročno.

Shift Assistant Pro za prestavljanje tako rekoč brez prekinitve navora kot nova posebna oprema za R 1200 GS / GS Adventure.

Shift Assistant Pro omogoča motoristu, da prestavlja navzgor in navzdol brez aktiviranja sklopke ali dušilne lopute v določenem območju števila vrtljajev motorja, kar daje motoristu dodatno udobje in omogoča boljšo dinamično zmogljivost. Večina prestavljanj se lahko izvaja z uporabo asistenta za prestavljanje; edina izjema je le speljevanje.

Pospeševanje ne zahteva zaprte dušilne lopute za prestavljanje, tako da je razvoj moči stalen, brez prekinitve navora. Pri upočasnjevanju in prestavljanju navzdol (zaprta dušilna loputa) se hitrost motorja avtomatsko prilagodi s pomočjo funkcije vmesnega plina. Prestave se vklapljajo kot običajno preko nožne ročice. Prestavni časi se občutno zmanjšajo v primerjavi s prestavljanjem s sklopko. Shift Assistant Pro ni avtomatski menjalnik. Njegova funkcija je preprosto podpora pri prestavljanju. Ko se Shift Assistant Pro uporablja za prestavljanje, se iz varnostnih razlogov deaktivira asistent za uravnavanje hitrosti.

Vir: BMW Motorrad

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nov Toyotin salon v Celju
Pred ekipo S Rally že drugi letošnji ekološki rally