Novice

Prenova najmanjšega Lexusa

Lexus NX praktično ni potreboval osvežitve, a so bili pri japonskem proizvajalcu drugačnega mnenja ter v Šanghaju razkrili prenovljeni športni terenec. Oblikovni popravki niso veliki, a naj bi zaradi njih še nekoliko bolj izstopal na cesti.

Pri Lexusu pravijo, da so prenovili celoten sprednji del, a bodo novosti opazili le največji ljubitelji modela NX. Največjih sprememb so bili deležni ogromna vretenasta maska hladilnilka, žarometi in prepoznavni dnevni žarometi LED. Dodatno so pri različicah NX 300h in NX 300 F Sport nekoliko spremenili prednje zračnike in meglenke. Na zadku so se na seznamu sprememb našli kromirana zaključka izpušne cevi, vizualno spremenjeni žarometi, usmerjevalnik zraka in, za različico NX 300h, kromirani dodatki v odbijaču v obliki črke L. Na seznam dodatne opreme se je zdaj uvrstil še nov paket 18-palčnih platišč.

Z mehanskega vidika novi NX 300 v veliki meri sledi predhodniku NX 200t, saj je v nosu vgrajen enak dvolitrski štirivaljni prisilno polnjen bencinski agregat. NX 300h še vedno poganja sklop 2,5-litrskega štirivaljnega agregata in dveh elektromotorjev. Kot pravijo pri Lexusu, je pogonski sklop enako zmogljiv kot prej.

Med pomembnejše izboljšave sodijo tiste na sistemu vzmetenja, ki naj bi bistveno izboljšale vozne lastnosti in vodljivost; zamenjali so vzmeti, stabilizatorje in puše. Dodatno so prilagodili blažilnike, za boljše udobje na vseh podlagah. Iz modela LC 500 so si sposodili sistem Adaptive Variable Suspension, ki nudi 650 takojšnih nastavitev kompresije in blaženja.

F Sport se od ostalih bratov loči po črni maski hladilnika, posebnih platiščih in potniški kabini.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagnov koncept električno gnanega križanca
Toyotina študija kompaktnega križanca s štirikolesnim pogonom

Več vsebin

Predstavitve

Lexus NX: mednarodna predstavitev

Predstavitve

Lexus NX: slovenska predstavitev

Novice

Pet zvezdic na preizkusu Euro NCAP za Lexus NX 300h v letu 2014

Novice

Prvi Lexus NX postavlja nove standarde

Novice

Lexus pripravlja prostornejšo različico modela RX

Novice

Prenova najmanjšega Lexusa

Novice

Lexus bo preskočil fazo priključnih hibridov

Predstavitve

Prestižni mišičnjak

Lexus RX: slovenska predstavitev