Novice

Volkswagnov koncept električno gnanega križanca

Da pri Volkswagnu resno vstopajo v novo ero mobilnosti, ki naj bi bila v znamenju električno gnanih vozil, kažejo tudi s prototipnim križancem I.D. Crozz. Slednji koncept je tako že tretji član Volkswagnove prihajajoče družine I.D..

Na avtomobilskem salonu v kitajskem Šanghaju bo na Volkswagnovem razstavnem prostoru mogoče videti že tretjega člana iz serije električno gnanih vozil, s čimer sledijo cilju, da bi do leta 2025 predstavili kar 30 tovrstnih avtomobilov. Koncept I.D. Crozz je srednje velik križanec, ki je sicer 8 centimetrov krajši od modela Tiguan Allspace, a naj bi se ponašal z enako dobrodušno odmerjenim notranjim prostorom. Le prtljažni prostor (515 l) je za odtenek manjši kot pri podaljšani različici Tiguana.

Za pogon tretjega člana družine I.D. skrbita na oseh nameščena elektromotorja skupne moči 225 kW (spredaj 75 kW in zadaj 150 kW), ki poskrbita za suverenost na cesti. Tako motoriziran I.D. Crozz potrebuje za pospeševanje od 0 do 100 km/h zgolj 6 sekund ter lahko v idealnih razmerah prevozi brez vmesnega polnjenja kar 500 kilometrov. Elektromotorja napaja baterija (kapacitete 83 kWh), ki se lahko na 150-kilovatnem polnilniku v pol ure napolni do 80 odstotkov, ter je, enako kot pri modelih I.D. Buzz Concept ter kombilimuzinskem I.D., nameščena v dnu vozila.

Prav tako kot pri prejšnjih dveh modelih I.D., se tudi Crozz ponaša s povsem avtonomno vožnjo ter lahko s pomočjo različnih tipal (laserji, radarji, ipd.) vozi povsem samostojno.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz s prenovljenim razredom S postavlja višja merila
Prenova najmanjšega Lexusa