Novice

Prenovljena BMW-jeva serija 2

Pri bavarskem proizvajalcu so prenovili serijo 2 (Coupe in Cabrio), pri čemer je zunanjost zgolj rahlo retuširana, nekaj več sprememb pa je pod motornim pokrovom. Tako pri srednje krepkih bencinsko gnanih verzijah (220i in 230i) ni več mogoče naročiti ročnega menjalnika, kupcem pa je po novem na voljo zgolj osemstopenjski Steptronic.

Kupejevska in brezstrešna BMW-jeva serija 2, ki sta luč sveta ugledala novembra 2013, v letošnjem letu doživljata prvo kozmetično prenovo. Na zunaj so spremembe precej decentne, pri čemer bodo zgolj največji poznavalci uzrli rahlo predrugačen sprednji odbijač, novo grafiko zadnjih luči ter še nekaj dekorativnih malenkosti. Več sprememb je doživela notranjost z novim zaslonom info-zabavnega elementa (do 8,8 palcev), ponaša pa se tudi z novejšo generacijo operacijskega sistema iDrive ter posodobljenim brezžičnim polnilnikom za telefon.

Kozmetično revitalizirana serija 2, ki bo prišla med kupce meseca julija, bo na voljo z že poznanimi štirimi turbobencinskimi agregati 218i, 220i, 230i, M240i) z razponom moči od 136 do 340 »konjev« ter tremi turbodizli (218d, 220d, 225d) od 150 do 224 KM moči. Kasneje bodo predstavili še prenovljeno različico M2, v kateri brni trilitrski šestvaljni agregat, ki proizvede 370 »konjev«.

Avtomobilizem.com (vir: Carscoops, Motor Talk. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Lancia naprodaj le še na domačem trgu
Volkswagen Arteon kot pomočnik v nujnih primerih