Novice

Lancia naprodaj le še na domačem trgu

Kar se je kar nekaj časa napovedovalo, je sedaj postalo uradno – Lancia bo svoje modele, oziroma model, prodajala le še na domačem trgu.

Ali se legendarna italijanska znamka resnično poslavlja, smo povprašali slovenskega uvoznika Avto Triglav, kjer so nam potrdili zaustavitev prodaje. Lancia naj bi namreč približno 95 odstotkov vseh vozil prodala na domačem trgu, zato so pri nas že približno pred mesecem in pol prenehali s prodajnimi dejavnostmi. Še naprej pa bodo poskrbeli za servisne storitve in prodajali rezervne dele.

Če slovenska spletna stran trenutno še obratuje, pa je nekoliko drugače ob obisku nemške spletne strani, kjer je vidna le zahvala obiskovalcem strani in povezava, ki lastnike vozil odpelje na podstran s poprodajnimi storitvami. Podoben napis je viden tudi na francoski, nizozemski, španski, švicarski in ostalih spletnih straneh večjih evropskih trgov.

Lancia bo prodajala svoj edini model le še na domačem trgu, kjer imajo trenutno posebno akcijo, ki traja do 31. maja. Težko je napovedovati, kaj bo z znamko v prihodnje, saj prodajni rezultati niso optimistični, na seznamu modelov pa je trenutno le Ypsilon. Delto, Themo in Voyagerja so ukinili v letih 2014 in 2015.

Lubitelji avtomobilizma se z veseljem spominjamo zlatih časov italijanskega proizvajalca, ko smo lahko občudovali klasike – Delto Integrale, Stratos, Kappo, Themo in ostale. Še bolj so navduševali s konceptnimi vozili, prava paša za oči so bili Stratos Zero, Medusa, Gamma Olgiata, Kayak in Dialogos.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Lancia.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Lancia naprodaj le še na domačem trgu"


6 leta 11 meseci nazaj

Meni sploh niso všeč. Sploh noter so kmečko narejeni.

srcnik
6 leta 11 meseci nazaj

Ta serđo tak vse zahebe… Fiat je spremenil v neko nišo, brez novih konkurenčnih modelov in dobrega razvoja. Lancia propada sploh po poizkusih limanja značk na chryslerje, alfa ima pa kot edina še nekaj upanja z dvema novima modeloma, ampak tudi mito in giulietta sta že stara, in vprašanje, če bosta dobila zamenjavo, jih bodo verjetno kot puntota osveževali celo večnost… Tako da za evropo bolj slabo kaže, kar je škoda glede na to, da je konkurenca (sploh italjanska – dizajn pa to) zelo dobrodošla stvar 🙂

 
Škoda pred pričetkom prodaje razkriva podrobnosti o novem Rapidu
Prenovljena BMW-jeva serija 2