Novice

Prenovljeni Infiniti QX60 je na poti v Detroit

Kmalu se bo odprl avtomobilski salon v Detroitu. Na enem najpomembnejših svetovnih avtomobilističnih dogodkov se bo Infiniti predstavil s prenovljenim modelom QX60.

Z vstopom v novo modelno leto je QX60 pridobil nov zunanji videz. Sprednji del zdaj krasijo velika maska hladilnika in bi-ksenonski žarometi, dodatno pa so nameščene še dnevne luči LED, meglenke in številni kromirani dodatki. Manj očitne spremembe so doletele stranske smernike in zadnje žaromete, prtljažni pokrov pa ima prav tako več kromiranih dodatkov. Zunanjo preobrazbo dopolni sedem karoserijskih barv.

Poleg svežega videza je velik del novosti skrit očem. Za boljše vozne lastnosti skrbijo povsem novi blažilniki in vzmeti, ki povečajo udobnost in zmanjšajo bočni nagib karoserije v zavojih. Inženirji so se spravili tudi na električni servo volan, ki naj bi bil sedaj bolj odziven.

Motorno ponudbo začenja serijsko nameščeni 3,5-litrski šestvaljnik s 197 kilovati in 336 njutnmetri navora, ki ima za izboljšano vozniško izkušnjo nameščene nove nosilce motorja. Ponudbo dopolnjuje še hibridni paket z 2,5-litrskim štirivaljnim agregatom, ki sodeluje z električnim motorjem. Skupna moč sistema je 186 kilovatov in ima 329 njutnmetrov navora.

V tehnološkem smislu je QX60 stopil na novo raven. Pridobil je Infinitijevo pametno storitev Infiniti Personal Assistant, ki se mu bodo pridružili še sistem za samodejno zaviranje v sili, sistem za zaznavo pešcev, sistem za samodejno parkiranje ter sistem štirih kamer s ptičjo perspektivo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Infiniti)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hyundai počasi razkriva model Ioniq
Citroën SpaceTourer, Peugeot Traveller in Toyota Proace s petimi zvezdicami na Euro NCAP