Novice

Hyundai počasi razkriva model Ioniq

Ni se še polegel prah po prvi najavi novega koncepta Iconiq, že je Hyundai pokazal dve novi fotografiji in v grobem razkril oblikovalske smernice.

Prva podoba razkriva, da bo Ioniq res limuzina, ki se v oblikovalskem smislu močno opira na zadnje smernice podjetja. Na nosu je vidna prepoznavna šesterokotna maska hladilnika in LED žarometi v obliki črke C, skupaj z dnevnimi lučmi. Dodatno so v sprednje odprtine za zajem zraka nameščene še pokončne dnevne luči LED.

S strani je poudarjena izrazita bočna linija, ki se razteza vse od prvega do zadnjega blatnika in se zaključi pri zadnjih žarometih. Računalniško ustvarjeno skico krasijo še atraktivna, a precej velika platišča, ki najverjetneje ne bodo ugledala luči sveta.

Potniška kabina združuje moderen in preprost videz. Poleg osrednje večopravilne enote je v digitalni obliki tudi informacijski zaslon, ki prikazuje vse pomembne informacije o vozilu. A zadnje neuradne informacije nakazujejo, da produkcijska različica ne bo imela nameščenega digitalnega voznikovega zaslona, temveč bo na njegovem mestu običajen analogni merilnik.

Ioniq za Hyundai ne bo pomemben le zaradi svoje oblike, temveč bo predstavljal nov mejnik za znamko. Vozilo prihodnosti bo prvi avtomobil, v katerem bodo na voljo trije pogonski sklopi: električni, hibridni in priključno hibridni. Prva bo na ceste zapeljala električna različica, kmalu pa bodo kupci lahko izbirali še med priključnim hibridom (kombinacija bencinski agregat in električni motor) in običajnim hibridom, ki ne bo imel možnosti dodatnega polnjenja baterije.

Koncept Ioniq bo prvič predstavljen prihodnje leto na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault Clio R.S. 220 Trophy je novi kralj Nürburgringa
Prenovljeni Infiniti QX60 je na poti v Detroit