Novice

Prenovljeni Mustang, tokrat brez strehe

Ford je le nekaj dni po razkritju prenovljenega Mustanga pokazal še brezstrešno različico ameriške klasike.

Prenovljeni Mustang kabriolet je dobil enako mero oblikovnih sprememb kot kupejevska različica, med njimi so tudi nižji pokrov motorja, novi žarometi, večja maska hladilnika in nova odbijača. V potniški kabini bo prav tako nameščen 12-palčni osrednji digitalni zaslon ter vrsta različnih varnostno-asistenčnih pripomočkov. Razširjeni bosta še ponudba barv znanjosti ter platišč.

Ker se šestvaljni motor poslavlja, bosta kupcem na voljo ostala 2,3-litrski prisilno polnjen štirivaljni bencinski agregat EcoBoost ali petlitrski atmosferski osemvaljni agregat. Oba so pri Fordu malenkost posodobili, prvi ponuja več navora, drugi pa bo vozniku nudil večjo moč in odzivnost. Žal so pri Fordu še naprej skrivnostni glede končnih številk, ko je govora o zmogljivostih.

Kot se za športnika spodobi, bodo na obe karoserijski različici prenovljenega Mustanga namestili nov izpušni sistem z aktivnimi ventili. S tem bodo omogočili nadzor glasnosti pri osemvaljniku, saj bo v nižjih obratih tišji, pri prehodu določene meje pa bo nudil primerno zvočno kuliso. Opcijsko bo na voljo še prilagodljivo vzmetenje Magneride.

Brezstrešna različica naj bi ob koncu letošnjega leta na ceste zapeljala sočasno z kupejem.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Švedi za večjo varnost reševalna vozila opremljajo z motilcem večopravilnih enot
Najbolj popularni modeli preteklega leta po evropskih državah