Novice

Previdno pri izposoji avtomobila na dopustu

Marsikdo že komaj čaka prihajajoče poletne mesece ter že dlje časa načrtovane brezskrbne počitniške dneve nekje na obalah Mediterana. Dnevi, ko bo lahko užival v toplem in čistem morju, okušal slastne sredozemske jedi ter obiskoval okoliške znamenitosti z dokaj ugodnim rent-a-car avtomobilom.

A pozor, marsikateri najem avtomobila, ki jih v najbolj obleganih poletnih letoviških destinacijah ponujajo za dokaj ugodno ceno, zna biti rizičen! Neodvisna nemška strokovna organizacija GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung mbH) ter organizacija Autoclub Europa (ACE) sta namreč opravili raziskavo med avtomobili, namenjenimi najemu, na španskem otoku Mallorca ter ugotovili, da je bila kar polovica avtomobilov tehnično nezadovoljivih in celo nevarnih.

Tako so odkrili pri posameznih primerkih popolnoma obrabljene zavore, pnevmatike brez profilov, zvita platišča, ogromno število avtomobilov brez delujoče osvetlitve in nenazadnje tudi s precej dotrajanimi brisalci (konec koncev znajo priti v poletnih mesecih še kako prav ob nepričakovani nevihti). Seznam napak je bil na desetih pregledanih avtomobilih še precej daljši, lokalni ponudniki pa so se na omenjene ugotovitve odzvali precej razdraženo.

Organizaciji hkrati opozarjata, da naj uporabniki, ki potrebujejo otroški sedež in navigacijo, omenjena pripomočka prinesejo s sabo, saj so pri večini ponudnikov v precej slabem stanju.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: Yorick_R.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Odprt prvi slovenski BMW i salon
Koncern Volkswagen pripravlja v letošnjem letu invazijo novih modelov