Novice

Koncern Volkswagen pripravlja v letošnjem letu invazijo novih modelov

Drugi največji avtomobilski proizvajalec na zemeljski obli napoveduje v letošnjem letu kar 50 predstavitev novih ali prenovljenih modelov, s čimer bi ob koncu leta lažje prehiteli številko ena, japonsko Toyoto.

Koncern Volkswagen, v katerega sicer spada 12 znamk, ki proizvajajo vse od motociklov do tovornjakov, je za letošnje leto objavil precej smele plane, ki  najavljajo pravo invazijo novih in prenovljenih modelov. Tako bodo pri Volkswagnu potencialne kupce poskušali prepričevati z novo generacijo družinskega Tourana, ki bo skakal v zelje Fordu C-Max, Citroënu C4 Picasso, Oplu Zafiri in ostalim. Pri češki Škodi ogromno stavijo na pred kratkim predstavljenega Superba tretje generacije, pri Audiju pa bodo v jesenskih mesecih dražili z novim A4, medtem ko so prestižnega športno uporabnega Q7 že pokazali. V letošnjem letu se obeta še kozmetična prenova španske Seat Ibize, prenovo pa doživlja tudi športna ikona Porsche 911. Med gospodarskimi vozili sta v tem letu največji novosti Volkswagnova modela Caddy in Transporter T6.

Predsednik uprave koncerna, Martin Winterkorn, ob tem dodaja, da želijo biti v letu 2015 boljši v vseh pogledih, če želijo priti na sam vrh. Prioritete koncerna so električna mobilnost ter digitalizacija, hkrati pa želijo ponuditi dostop do spleta v prav vseh njihovih vozilih do leta 2020. Nenazadnje imajo v mislih tudi razvoj avtonomne vožnje, pri čemer želijo med prvimi tržiti omenjeno tehnologijo in sicer pri znamkah Audi in Volkswagen.

Avtomobilizem.com (Vir: carscoops.com. Foto: Volkswagen, Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Previdno pri izposoji avtomobila na dopustu
Irska policija zaradi goljufije zasegla osemnajst vozil