Novice

Pri BMW letos zaposlujejo kar 8.000 novih delavcev

Nemškemu BMW-ju gre v zadnjih časih očitno precej dobro, saj bodo samo v letošnjem letu za nedoločen čas zaposlili kar 8.000 novih delavcev. Še posebej iskani so IT-strokovnjaki ter ženske.

Pri bavarskemu proizvajalcu so sporočili, da imajo zaradi povečanega povpraševanja po njihovih produktih tudi večje potrebe po delovni sili. Letošnje napovedano zvišanje števila zaposlenih bo celo najvišje v njihovi zgodovini. Tako samo v nemških obratih potrebujejo kar 5.000 novih delavcev, ostalih 3.000 pa bodo zaposlili še v drugih državah.

Še posebej so iskani strokovnjaki, ki bodo sodelovali v razvoju alternativnih pogonov ter pri napredku lahkih karoserijskih gradenj. Poleg klasičnih strojnih inženirjev iščejo tudi razvijalce programske opreme in druge IT-strokovnjake, saj postajajo računalniške komponente eden od glavnih avtomobilskih sklopov. Poleg računalniških strokovnjakov si želijo dvigniti tudi kvoto žensk med zaposlenimi, kar pa, zaradi tehnične specifike dela, verjetno ne bo najlažje.

Pri BMW-ju že zadnjih nekaj let beležijo rast novih zaposlitev ter bistveno več zaposlujejo, kot odpuščajo. Pri bavarski prestižni znamki je sicer zaposlenih kar okrog 110.000 delavcev.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: Chan.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Pri BMW letos zaposlujejo kar 8.000 novih delavcev"


drejko7
9 leta 1 mesec nazaj

Jutri grem vprašat čeme sprejmejo…

denis099
9 leta 1 mesec nazaj

podobno kot v komunističnem slovenistanu..

 
Evropski avto leta je Volkswagen Passat
Ženevsko razkazovanje mišic