Novice

Evropski avto leta je Volkswagen Passat

Volkswagen je že drugič v zadnjih dveh letih osvojil ta laskavi naslov; leta 2013 je Evropski avto leta postal Golf, letos pa je žirijo najbolj prepričal večji brat Passat.

Volkswagen Passat je premagal sedem tekmecev s prepričljivo razliko, saj je osvojil kar 340 točk, ki jih je podelilo 58 članov komisije iz 22 evropskih držav. Na drugem mestu je z 248 točkami pristal Citroën C4 Cactus, na tretje mesto pa se je uvrstil Mercedes-Benz razred C s skupno 221 točkami. Na vedno nehvaležno četrto mesto je komisija postavila Ford Mondeo z 203 točkami, edini kompaktni križanec v razvrstitvi finalistov je Nissan Qashqai na petem mestu s 160 glasovi. BMW-jev novinec serije 2 Active Tourer je s 154 točkami pristal na šestem mestu, na zadnjem, sedmem mestu med finalisti pa je končal ”slovenski” Renault Twingo s 124 točkami.

”Izredno smo ponosni na to priznanje,” je ob razglasitvi komentiral Martin Winterkorn, izvršni direktor koncerna Volkswagen. Ob tem je še dodal, da so z novim Passatom uspeli v razvoju avtomobila, ki postavlja standarde v razredu tako na področju tehnologije kot tudi v kvaliteti, Volkswagen pa je po njegovih besedah znamka s pravimi odgovori na vse izzive današnjega časa.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Gašper Pirman, Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Evropski avto leta je Volkswagen Passat"


toMmy
9 leta 1 mesec nazaj

Tokrat celo zasluženo.

denis099
9 leta 1 mesec nazaj

Volkswagen pa je po njegovih besedah znamka s pravimi odgovori na vse izzive današnjega časa. lol

 
Osveženi Peugeot Partner Tepee
Pri BMW letos zaposlujejo kar 8.000 novih delavcev