Novice

Pri Land Roverju prodaja s pomočjo razširjene resničnosti

Ne bodite presenečeni, če boste v Land Roverjevih salonih opazili naključne obiskovalce, ki s posebnimi očali na glavi opazujejo na tleh postavljeno črno škatlo z belimi črtami ter ob tem vzdihujejo od navdušenja.

A brez skrbi! V tem primeru ne gre za kakšne opojne substance, ki bi jih bile deležne stranke pri Land Roverju, temveč za precej inovativen pristop pri predstavitvi njihovega prihajajočega modela Discovery Sport, ki bo nadomestil obstoječega Freelanderja. Pri 117 Land Roverjevih trgovcih v Veliki Britaniji namreč ponujajo ogled omenjenega avtomobila, ki sicer prihaja v angleške salone 22. januarja 2015, s pomočjo razširjene resničnosti.

Zainteresirani kupci bodo v salonih namreč prejeli v uporabo posebna virtualna očala (Durovis Drive), ki se povežejo z iPhoneom serije 5, za celotno izkušnjo pa je pred tem potrebno naložiti aplikacijo. Virtualni ogled novega Discovery-ja Sport deluje zelo realno, stranke pa bodo doživele pravo 3D izkušnjo – tudi z ogledom notranjosti avtomobila.

Laura Schwab, direktorica marketinga pri Jaguar Land Rover UK, je ob tem dodala, da je bilo že do sedaj ogromno zanimanja po njihovem novem modelu, na ta inovativni način pa bodo svojim strankam omogočili drugačno doživetje v primerjavi s suhoparnimi tiskanimi katalogi ter internetnim konfiguratorjem.

Novi Discovery Sport bo na voljo na angleškem trgu 22. januarja z začetno ceno 32,395 angleških funtov.

Avtomobilizem.com (vir: pocket-lint.com; foto: Land Rover)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prve fotografije novega Audija Q7
BMW na Severnoameriškem mednarodnem avtomobilskem salonu (NAIAS) 2015 v Detroitu