Novice

Novi Freelander je Discovery Sport

Pri angleškem Land Roverju so predstavili naslednika uspešnega Freelanderja, ki se po novem imenuje Discovery Sport. Športno uporabno vozilo, ki se v precejšnji meri oblikovno naslanja na Evoqua, bo lahko tudi sedemsedežnik.

Discovery Sport, ki bo svetovno premiero doživel na prihajajočem pariškem avtomobilskem salonu, se ponaša z 2,74 metrov dolgim medosjem in skupno dolžino 4,59 metra. Zadek je oblikovan bolj zaobljeno kot pri predhodniku, v notranjosti pa je dovolj prostora tudi za šesti in sedmi sedež. Prtljažni prostor ima 829-litrski volumen.

Konstrukcijsko se naslanja na rešitve, ki so bile uporabljene že pri kompaktnejšem Evoqueu, skupaj z večvodilno zadnjo premo, pri zmanjševanju teže vozila pa so uporabili aluminijaste dele. Pod motornim pokrovom se bodo vrteli že poznani štirivaljniki, ki izvirajo še iz povezave s koncernom PSA. Pri dizlih bosta na voljo 2,2-litrska TD4 z močjo 110 kW/150 KM (400 Nm navora) ter 140 kW/190 KM (420 Nm navora), bencinski pa bo prav tako poznani 2,0-litrski Si4 z močjo 177 kW/240 KM. Kasneje se bo turbodizlom pridružila še varčna varianta ED4, ki se bo ponašala z izpustom CO2 119 g/km. Vse različice bodo lahko sparjene z novim 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom proizvajalca ZF, ki je bil prvič predstavljen v Evoqueu.

Pri vseh motornih različicah bo na voljo štirikolesni pogon, kakor tudi zgolj dvokolesni. Pri štirikolesno gnanih modelih bo na voljo sistem Terrain Response, Discovery Sport pa bo lahko bredel po 60 cm globoki vodi. Pri Land Roverju bodo hkrati ponudili širok nabor asistenčnih in varnostnih sistemov – varnostne blazine za pešce na motornem pokrovu, sistem za prepoznavo prometnih znakov, projecirni zaslon ter samodejno zaviranje v sili, ki deluje med hitrostjo 5 km/h in 80 km/h.

Na nemškem trgu bo na voljo 28. februarja 2015 z začetno ceno 31.900 evrov za različico ED4.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: Land Rover)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Novi Freelander je Discovery Sport"


xxl
9 leta 7 meseci nazaj

Mater je lep,drag pa tudi.

 
Norveške preglavice zaradi preveč električnih vozil
Renault Twingo bo v Franciji na voljo od …