Novice

Pri Miniju se spominjajo legendarnega Austina Seven

Pri angleškem Miniju so pripravili posebno serijo, posvečeno modelu Austin Seven, dvojčku Morrisa Mini-Minorja, ki sta luč sveta ugledala leta 1959. Pri novi seriji Minija Seven, modelnega leta 2017, gre sicer za prvo specialno različico nove generacije Minija.

Različica Seven, ki se bo naslanjala na običajno verzijo Minija s trdo streho, bo v prodajnih salonih že letošnje poletje in bo na voljo kot dvo- in štirivratnik ter kot verzija Cooper in Cooper S. Opcijsko jo bo moč naročiti tudi s sedemstopenjsko menjalno avtomatiko.

Na zunaj se bo Seven razlikoval po matirano srebrno obarvanih detajlih  (streha, zunanji ogledali, dekorativne nalepke) ter posebej oblikovanih alu platiščih dveh dimenzij (17- in 18-palčna), kupci pa bodo lahko izbirali med štirimi karoserijskimi odtenki (modra Lapisluxury, bela Pepper, črna Midnight in zelena British Racing ). V notranjosti bo moč opaziti posamezne elemente z označbo »Seven« ter mikavne svetlo rjavo obarvane detajle.

Posebna Minijeva serija Seven se sicer ne pojavlja prvič pri tej angleški znamki, saj so jo premierno predstavili že leta 2001 ter ponovno štiri leta kasneje.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Mini.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Omejena serija Audi R8 Coupe V10 Plus Selection 24h Edition
Kakšna bi bila lahko videti naslednja generacija Peugeota 208?