Novice

Kakšna bi bila lahko videti naslednja generacija Peugeota 208?

Pri Auto Expressu so se pohvalili z ekskluzivnimi slikami nove generacije Peugeotovega modela 208, ki bo zopet stopil na prste Citroënu C3 in Ford Fiesti. Seveda gre zgolj za zanimiva ugibanja o podobi prihajajočega modela.

Prihajajoča generacija ”dvestoosmice” bo poleg povsem nove strukturne zasnove in motorjev prinesla še zajeten nabor sodobnih tehnologij, ki bodo poskrbeli za naskok vrha segmenta malih mestnih vozil. Francoski proizvajalec je lansko leto prenovil priljubljenega člana svoje družine, a bo Citroën že letos pripravil povsem novega C3, naslednje leto pa mu bosta sledila tudi Volkswagen s Polom in Ford s Fiesto, zato bodo morali leta 2018, ko je napovedan prihod nove generacije, navdušiti javnost.

Kot prikazujejo prva ugibanja o novi podobi, bi lahko obstoječe linije zamenjal najnovejši Peugeotov podpis, ki ga vidimo pri ostalih družinskih članih. Model bo še naprej na voljo v dveh različicah, tri- in petvratni. Veliko oblikovalskih podobnosti bi si lahko sposodil od 308, a dimenzijsko ostal znotraj štirih metrov. Sprednji in zadnji previsi bi lahko bili krajši, a bi se na račun daljše medosne razdalje prostornost v potniški kabini kljub temu lahko povečala.

Dodatne centimetre bi lahko črpali iz nove zasnove, saj se bo (za razliko od C3, ki ostaja na stari arhitekturi PF1) Peugeot 208 preselil na arhitekturo EMP1, ki jo proizvajalec razvija s kitajskim partnerjem, podjetjem Dongfeng. Tako kot EMP2, ki je prinesla nižjo maso za 308, bo tudi EMP1 oklestila maso nove generacije.

Motorno paleto bo predvidoma sestavljala aktualna generacija agregatov BlueHDi in PureTech. Največji poudarek bi bil na prisilno polnjenih bencinskih trivaljnikih, seveda pa bi vrh ponudbe zasedala različica GTi.

Med pomembne novosti sodi naslednja izvedba potniške kabine i-Cockpit, ki prinaša hitrejšo večopravilno enoto, povečane povezljivostne možnosti in izboljšan uporabniški vmesnik.

Po prvih neuradnih podatkih iz podjetja naj bi Peugeot novo generacijo prvič pokazal na avtomobilskem salonu v Ženevi leta 2018, pred tem pa bomo zagotovo naleteli še na druge poskuse vizualizacije modela 208.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Auto Express.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pri Miniju se spominjajo legendarnega Austina Seven
Ford pričenja z vgradnjo 10-stopenjskega samodejnega menjalnika