Novice

Pri PSA so pripravili vozilce za mestni vrvež

Francoski koncern PSA je v okviru konzorcija Efficient Urban Light Vehicle (EU-LIVE), ki ga financira Evropska komisija, predstavil izjemno zanimivo hibridno vozilo s tremi kolesi, ki ga bomo videvali večinoma v mestnih središčih.

Pri PSA so tako izdelali svojevrstnega rivala Renaultovemu modelu Twizy, s katerim pa se bo moč peljati tudi po avtocesti, pri čemer bo za njegovo vožnjo potrebno imeti vozniški izpit kategorije B. Mini 2,4 metra dolgo in zgolj 0,85 metra široko vozilo se ponaša z navzgor odpirajočimi se vrati, kar olajša dostop na ozkih parkirnih mestih, v ogrevani notranjosti pa je mogoče najti varnostni pas ter zračno blazino.

Vozilo se lahko hkrati pohvali s posebnim mehanizmom pri nagibanju, ki uporablja  hidravlične komponente, za pogon pa uporablja kombinacijo bencinskega enovaljnika (42 KM) ter dveh elektromotorjev, razvitih v podjetjih Elaphe in Brembo, ki se napajata s pomočjo Samsungove baterije. Vozilo ima doseg okrog 300 kilometrov, pri čemer prevozi zgolj na elektriko kar 70 kilometrov. Pri proizvajalcu hkrati navajajo, da zmore vozilo 130 km/h končne hitrosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: PSA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Clio za slovenske kupce
Kompaktni križanci pod drobnogledom