Novice

Pri Suzukiju predstavljajo študijo poltovornjaka Jimny

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Tokiu, ki bo svoja vrata odprl januarja prihodnje leto, bo domači Suzuki predstavil zanimivi različici malega terenskega Jimnyja. Pri obeh izpeljankah gre zaenkrat še za študiji, ki pa bi jih lahko čez čas uzrli tudi v serijski obliki.

Eden najbolj priljubljenih malih terenskih vozil, Suzukijev Jimny, je v letošnjem letu dobil svojega generacijskega naslednika. A navkljub temu, da malega terenca, ki se sicer ponaša z zelo zanesljivim štirikolesnim pogonom ter terensko robustnostjo, še ne ponujajo na vseh potencialnih trgih (nenazadnje nanj še vedno čakamo tudi na naših tleh), pa japonski proizvajalec že predstavlja različne izpeljanke.

Na salonu v Tokiu bodo svetovni javnosti predstavili izjemno zanimivo poltovornjaško različico, ki so jo poimenovali Sierra Pickup Style, ponaša pa se z nekaterimi retro oblikovnimi detajli (efekt lesenega furnirja na stranskih delih karoserije). Če bi prišla omenjena verzija v proizvodnjo, bi lahko bila izjemno zanimiva na ameriškem trgu, kjer sicer znamka Suzuki že nekaj let ni več prisotna.

Druga novost na Suzukijevem razstavnem prostoru bo različica Survive, pri kateri gre za malce bolj kleno terensko vozilo (višja oddaljenost od tal, grobe terenske pnevmatike, dodatna zaščita podvozja, ipd.). O tehničnih značilnostih obeh študij zaenkrat še ni nič znanega, a po vsej verjetnosti se pod motornim pokrovom vrti že poznani 1,5-litrski bencinski agregat, ki premore 102 »konja« največje moči.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Suzuki.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porschejevih pet strogo varovanih prototipov
Hyundai bo v Santa Fe vgradil čitalnik prstnih odtisov