Novice

Prihaja mali dirkač Volkswagen Polo GTI

Spomladi bo na ceste zapeljal manjši bratec kultnega Golfa GTI. Prenovljeni Volkswagen Polo bo tako dobil tudi športno različico, ki jo bo poganjal bencinski 1,8-litrski TSI.

Bencinski agregat 1.8 TSI, ki prihaja iz nove družine motorjev EA888, bo zamenjal zdaj že ostareli 1,4-litrski bencinski TSI motor. Novi štirivaljni motor proizvede 141 kilovatov in 320 Nm navora, kar je za 7 kilovatov in 70 Nm navora več kot v prejšnji generaciji.

Volkswagen se je odločil, da s prihodom novega Pola GTI ponudijo tudi ročni 6-stopenjski menjalnik, ki se bo postavil ob bok samodejnemu menjalniku DSG z dvema sklopkama. Pred prenovo kupec ni imel možnosti izbire, saj so Nemci v športnem malčku ponujali le samodejni DSG menjalnik. Prenovljeni Polo GTI za pospeševanje od 0-100 km/h porabi le 6,7 sekunde, kar je za 0,2 sekunde manj kot pred prenovo, in doseže višjo končno hitrost 236 km/h.

Prenovljeni Polo GTI postreže le z manjšimi lepotnimi popravki na obeh odbijačih, za doplačilo pa so na voljo LED žarometi. Manjše spremembe se vidne tudi v notranjosti, ki jo krasi nova instrumentalna plošča, volanski obroč in centralna stikala.

Mali športnik bo predstavljen na pariškem avtomobilskem salonu v oktobru.

Avtomobilizem.com (Vir:Car, Carscoops. Foto: Volkswagen)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Prihaja mali dirkač Volkswagen Polo GTI"


Blinder
9 leta 7 meseci nazaj

motorja dobrega za 190 konjev z manjšo prostornino kot 1.8 nimajo. razen tega 1.4.
bi pa lahko imel manj navora, da gre lepše na obrate

RedBaron
9 leta 7 meseci nazaj

Zanimivo, da bodo 1.4 motor nadomestili z 1.8, glede na to, da je popularno “manjšanje” motorjev.

 
Tudi Korejci na vrhu
Razkritje Alfe Romeo Giulia načrtovano 24. junija?