Novice

Razkritje Alfe Romeo Giulia načrtovano 24. junija?

Prejšnji mesec je bila opažena povsem zakrita nova Alfa Romeo Giulia z geni prestižnega Maseratija. Z zadnjimi novicami se zdi, da bo povsem nova Giulia, s pogonom na zadnji par koles, imela precej skupnega z modelom Ghibli.

Po pisanju italijanskega časnika AutoEdizione naj bi bila predstavitev Giulie načrtovana za 24. junija naslednje leto, na dan, ko dopolni Alfa Romeo častitljivih 105 let. Predstavitev bi bila lepo darilo za znamko, ki se sooča s številnimi težavami, in obenem pozitivna napoved za prihodnost. Prihoda nove Giulie bi se razveselili tudi zvesti privrženci zdaj že precej zapostavljenega proizvajalca vozil. Vzpodbuden je še podatek, da bo Giula imela pogon na zadnji kolesni par.

Sergio Marchionne, izvršni direktor skupine FCA, bo s 13. oktobrom prevzel tudi vodenje proizvajalca športnih vozil Ferrari. Že takoj je naznanil nekaj sprememb v strategiji poslovanja in želi, v skladu s povečanim povpraševanjem, povečati proizvodnjo s sedanjih 7.000 na 10.000 športnih vozil. Med drugim je v svojih napovedih napovedal prihod Giulie, ki bo postavila znamko nazaj na zemljevid uspešnih proizvajalcev vozil. Njegove obljube izpred treh let, kjer je trdil, da bodo rezultati vidni najkasneje do leta 2015, se bodo omorda celo uresničile.

O prihodnost Alfe Romeo smo že pisali tudi med našimi novicami, v sporočilih za javnost je kontroverzni izvršni direktor Sergio Marchionne do leta 2016 napovedal potrojitev prodaje, do leta 2018 pa napovedal prihod sedmih novih modelov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Thorsten Krisch)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Razkritje Alfe Romeo Giulia načrtovano 24. junija?"


xxl
9 leta 7 meseci nazaj

Daj Sergio,odloči se že,drugače bom leta 2015 prisiljen menjat znamko.

 
Prihaja mali dirkač Volkswagen Polo GTI
Strogo zaupno v Porschejevem muzeju