Novice

Prihaja pomanjšana različica Bentley Bentayge?

Bentayga je precej nenavadno vozilo, toda navsezadnje govorimo o Bentleyu. Sloni na arhitekturi skupine Volkswagen, je prvi Bentley z dizelskim agregatom in bo kmalu na ceste zapeljal še kot priključni hibrid.

Nobeno presenečenje ni, da se Bentayga prodaja kot vroče žemljice, kljub temu, da gre za luksuzen športni terenec. S ceno več kot 200.000 evrov je bistveno dražji od Range Roverja, a to ne ustavi Bentleya. Do sedaj se je veliko govorilo o prihodnjih potezah britanskega proizvajalca petičnih vozil. Vsi bi radi videli, da v proizvodnjo zaide koncept EXP 10 Speed 6 in se dimenzijsko pozicionira pod model Continental GT, toda kot zdi se, da Bentley pripravlja novi športni terenec.

Če gre verjeti govoricam,  naj bi bila prvi korak v širitvi modelne ponudbe pomanjšana Bentayga, do leta 2020 pa naj bi pripravili še povsem električen športni terenec.

V intervjuju za Autocar je Wolfgang Durheimer, izvršni predsednik, med drugim namignil: ”Derivati so za nas pomembni, zato ker moraš biti za kupce najnovejši otrok v mestu. Kupci, ki kupujejo na tem trgu, si želijo imeti najnovejši dizajn.”

Pod črto je jasno, da si pri Bentleyu želijo izdelati pomanjšano različico Bentayge, toda za zdaj ni še nič uradno. Težko je karkoli predvidevati, ker imajo škarje in platno v rokah v vrhu skupine Volkswagen.

Autocar predvideva, da bo novi križanec predstavljen leta 2019, isto leto naj bi namreč prenovili prodajno uspešno Bentaygo.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Bentley.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
General Motors želi biti prvi proizvajalec z dobičkonosnimi električnimi vozili
Poklon legendi: Toyota Supra