Novice

Prihaja terensko naravnani Audi RS6 Allroad?

Še pred prihodom nove generacije A6 naj bi imel nemški proizvajalec skritega aduta v rokavu, saj naj bi razmišljal o pripravi športno nabrite različice modela A6 Allroad.

Autobild navaja, da bi Audi rad naslednje leto na ceste pripeljal različico RS6, ki bo del družine Allroad in bo, poleg svoje obilne konjenice, prepričevala še s terenskimi dodatki na karoseriji.

Terensko navdahnjeni karavan naj bi imel pod pokrovom motorja nameščen zmogljiv štirilitrski twin turbo osemvaljni agregat, ki ga najdemo tudi v ”običajni” RS6 in proizvede 445 kilovatov ter 700 njutnmetrov navora. Moč se na cesto seveda prenaša preko štirikolesnega pogona Quattro.

Ni si težko predstavljati kako bi bil videti končni izdelek – vzamemo ultra zmogljiv karavan, dvignemo vzmetenje, dodamo nekaj plastičnih zaščitnih oblog in v enačbo dodamo sprednjo ter zadnjo aluminijasto zaščito odbijačev.

Zaenkrat v Ingolstadtu molčijo, skupina Volkswagen pa je polno zaposlena z reševanjem afere ”Dieselgate”, zato je prihod takšnega nišnega modela zagotovo nizko na prioritetni listi. A počakajmo še malo, Audi je že nekajkrat presenetil, morda ljubitelje atraktivnih karavanov razveseli tudi zdaj.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz z novim sistemom še korak bližje avtonomni vožnji
Čedalje popularnejši asistenčni sistemi