Novice

Prihaja večji in bolj varen Sorento

Kia je po začetnem draženju z računalniškimi skicami zunanjosti in notranjosti na fotografijah in z nekaj podatki razkrila novega Sorenta, ki bo Evropi uradno predstavljen na pariškem avto salonu.

Kia bo svoj srednje velik športni terenec prvič predstavila na domačih tleh, v okrobru pa si ga bodo lahko pobližje ogledali tudi v Evropi. Po besedah Kie si bo novi Sorento ”sposodil’ daljši pokrov motorja in širše D-stebričke od koncepta Cross GT, ki je bil predstavljen leta 2013 na avtomobilskem salonu v Chicagu.

Poleg daljšega motornega pokrova ima novi Sorento tudi bolj drzen nos, ki še vedno nosi tipično ”tigrovo” masko, kot so jo poimenovali pri Kii. Pri oblikovanju vozila je vodilni studio v Namyangu sodeloval tudi s studijem v Nemčiji in Kaliforniji. Tako so s skupnimi močmi naredili športni terenec, ki bo uspešno konkuriral na različnih trgih po celem svetu. Sorento je v ZDA tretji najboljše prodajan Kiin model, pred njim sta le Optima in Soul.

Kia je podaljšala medosno razdaljo Sorenta za sedem centimetrov na skupnih 2.279 milimetrov. S tem so pridobili več prostora v vseh treh vrstah. Za bolj športen videz so znižali streho za 25 milimetrov in zdaj v višino meri nekaj manj kot 170 centimetrov. Skupna dolžina novega Sorenta se bo povečala na 4.780 milimetrov.

Ob večjih zunanjih dimezijah se bo novi Sorento lahko pohvalil s številnimi novimi varnostnimi tehnologijami, večjo prostornosjo in boljšimi voznimi lastnostmi.

Na ceste bo zapeljal v prvi polovici leta 2015.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive news. Foto: Kia)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Prihaja večji in bolj varen Sorento"


Firediver
9 leta 8 meseci nazaj

He, he, saj sem vedel, da ne bodo strelske line..pa tudi super-nizke-pnevmatike in ogroomna platišča iz skice so nekam izginila..

 
BMW prisega na Akrapoviča
Jaguarjev poklon legendi Lightweight E-Type