Novice

BMW prisega na Akrapoviča

Pri BMW-ju verjamejo, da je med številnimi proizvajalci izpušnih sistemov za naknadno vgradnjo eden stopničko nad ostalimi. Slovenski Akrapovič je s svojim znanjem in inovacijami na področju izpušnih sistemov dovolj prepričljiv, da iz brutalnega stroja BMW M4, ki smo ga vozili tudi mi, iztisne še nekaj več.

Akrapovič je na številnih področjih že vrsto let partner BMW-ja, zdaj pa so pripravili kratek video, ki prikazuje dogajanje v ozadju izdelave in testiranja izpušnega sistema, narejenega izključno za novi BMW M4.

Kot vemo sta BMW M3 in M4 izgubila svoj atmosferski motor, ki ju je nadomestil prisilno polnjen šestvaljnik. Nekateri so nemškemu gigantu očitali pomanjkanje čustev in simfonije, ki so do sedaj krasili oba modela. A bodo z izpušnim sistemom Akrapovič utišali vse kritike in poskrbeli, da bo vsak izmed njihovih kupcev lahko užival v izraziti in prepoznavni zvočni kulisi.

Kot je značilno, so izpušni sistemi Akrapovič večinoma narejeni iz titana ter poskrbijo za prirastek moči in izboljšano krivuljo navora.  V kratkem videu so nam prikazali pomen temeljite raziskave za vsak njihov produkt. Za najboljše rezultate posvetijo pozornost tudi najmanjšemu detajlu. Vozila testirajo ponoči, saj le tako slišijo vsak ton, ki ga proizvede izpušni sistem.

Matej Bulc, vodja oddelka razvoja avtomobilskih izpušnih sistemov, je potrdil, da je razvoj izpušnega sistema ”Evolution” že zaključen, zato verjetno ne bo trajalo dolgo, da bo prišel na prodajne police.

Avtomobilizem.com (Vir: autoevolution. Foto: Gašper Pirman. Video: Akrapovič)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "BMW prisega na Akrapoviča"


Melisa
9 leta 8 meseci nazaj

S tem da ste moderirali mojo objavo ste samo dokazali, kako ste nezreli. Konkurenca vas bode v oči. In še enkrat ponavljam, ni namen moje objave, da bi reklamirala, ampak sem samo napisala dejstvo. Svoboda govora je pri vas drugorazredna tema.
P.S.: Pa še to, VIR ki ste ga navedli je popolna laž 😉

Melisa
9 leta 8 meseci nazaj

To so na BMWblog objavili že 4 dni nazaj…

 
Novi XC90 bo prvi Volvo zgrajen na novi platformi SPA (Scalable Product Architecture)
Prihaja večji in bolj varen Sorento