Novice

Prihod vozil s pogonom na gorivne celice je neizbežen

Vsaj tako v svojem promocijskem posnetku trdi Toyota, ki samozavestno sporoča, da dobiva tehnologija gorivnih celic vse večjo težo. V 70-sekundnem videu pravijo, da ni vprašanje, ali se boste vozili z vozilom na gorivne celice, vprašanje je le, kdaj se boste začeli z njim voziti.


Prelomno leto glede vozil s pogonom na gorivne celice naj bi bilo leto 2015. Po besedah Toyote so na svetu vedno skeptiki, ki zavirajo napredek. Kljub njihovim vprašanjem o varnosti tehnologije in razvitosti infrastrukture pa je na svetu nekaj pogumnih ljudi, ki dvignejo roko in bodo v zgodovino zapisani kot pionirji, tisti, ki so naredili prve korake oziroma kilometre za boljšo prihodnost.

Na koncu Toyota sporoča, da je vprašanje samo, kdaj bo kdo sedel za volan vozila s pogonom na gorivne celice. Mogoče ne bodo vsi začeli s Toyotino limuzino, ki prihaja na trg naslednje leto. Razvoj gorivnih celic bo sledil napredku, zato bodo tudi ljudje sledili neizbežnemu prihodu vozil z gorivnimi celicami.

Jasno je, da Japonci ponovno pogumno in samozavestno vstopajo na povsem nov trg. Le čas pa bo pokazal, ali se bodo njihove napovedi uresničile.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto, Video: Toyota)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Žagar zmagovalec GP Challenge dirke
Hyundaijevo avtomobilsko mesto v Seulu