Novice

Hyundaijevo avtomobilsko mesto v Seulu

Pri korejskemu Hyundaiju želijo okrepiti svoji znamki, zato nameravajo skupaj s Kio postavili sredi Seula tematsko avtomobilsko mesto na 80.000 kvadratnih metrih. Nakup zemljišča jih je stal skoraj 8 milijard evrov.


Pri prodaji zemljišča, sicer v lasti državnega električnega podjetja KEPCO, gre za največji nepremičninski posel v Južni Koreji, iztržena cena pa je bila kar trikrat višja od načrtovane. Zemljišče je sicer locirano v prestižni Seulski četrti Gangnam, poznano po Psyjevi YouTube megauspešnici »Gangnam Style«, kljub temu pa tržni analitiki smatrajo, da gre za absolutno precenjeno vrednost. Zaradi objave o načrtovanem nakupu zemljišča je v četrtek padla vrednost Hyundajeve delnice na seulski borzi za kar 9,2 % na 198.000 vonov (147,50 EUR).

Pri Hyundaju, petem največjem svetovnem proizvajalcu avtomobilov, želijo na omenjeni lokaciji postaviti tematski avtomobilski park po vzoru Volkswagnovega v Wolfsburgu. Detajlnejših načrtov zaenkrat še niso razkrili.

Pri nakupu zemljišča je Hyundai »premagal« (trenutno) največjega proizvajalca pametnih telefonov, podjetje Samsung, ki je ponudilo nižji znesek. Prodajna pogodba naj bi bila po besedah tiskovnega predstavnika podjetja KEPCO podpisana do konca tedna.

Avtomobilizem.com (Vir: motor-talk.de. Foto: chu)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prihod vozil s pogonom na gorivne celice je neizbežen
Toyota C-HR pripravljena za boj z Nissan Jukeom