Novice

Prihodnost razkošja v obliki BMW serije 7

V teh dneh se je izbrani publiki na slovenski obali predpremierno pokazala najbolj luksuzna bavarska serija, kjer se upravičeno postavlja hamletovsko vprašanje: voziti ali biti vožen?

Poleg tega, da pri znamki BMW nenehoma dokazujejo svojo inovativnost, ki je prvenstveno usmerjena v vozno dinamiko in užitek v vožnji, naj bi serija 7 predstavljala svojevrsten pogled v prihodnost razkošja. O značilnostih nove serije 7 smo se razpisali že ob njenem razkritju, a smo si ga ob tej posebni priložnosti lahko na hitro pobliže pogledali tudi sami.

Za BMW serije 7 velja, da pri njem ne gre le za vožnjo, temveč za občutek udobja – ne glede na položaj sedenja v vozilu. Še več, v njem naj bi se vozili, kot da se lahko to intuitivno vozilo prilagodi vsem našim željam in potrebam. To je pravzaprav tudi vse, kar smo lahko vsaj približno občutili na prvem srečanju z bavarskim zastavonošo, saj tokratne predprodukcijske različice žal nismo mogli voziti, zaželjeno pa ni bilo niti njeno fotografiranje.

In medtem, ko si prvi slovenski srečneži že ogledujejo in izbirajo najprimernejšo izvedenko za izpolnitev svojih želja, potreb in sanj, nam tako ostane le, da vam razkrijemo cene za slovenski trg. Vstopna različica s krajšo medosno razdaljo G11 730d bo po ceniku stala 104.250 evrov oziroma 107.750 evrov z različico pogona xDrive. Najdražjo krajšo izvedbo G11 750i xDrive ocenjujejo na 142.200 evrov. Različica z daljšo medosno razdaljo G12 bo v osnovni izvedbi 730Ld stala 108.300 evrov, v najdražji 750Li xDrive pa 148.400 evrov.

V Sloveniji naj bi prve serijske primerke videli oktobra, ob uvedbi na trg pa bo kupcem, poleg prestiža v avtomobilu, prinesel tudi drugačno obravnavo v obliki članstva v ekskluzivnem klubu. Slednje s seboj prinaša poseben paket poprodajnih ugodnosti, med katere spadajo na primeru tudi termin poprodajnega pregleda v 24 urah po prijavi, obravnava s strani osebnega svetovalca ter vabilo za udeležbo na dveh do treh dogodkih letno, ki bodo namenjeni izključno lastnikom serije 7.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, BMW.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Prihodnost razkošja v obliki BMW serije 7"


wildbliw
8 leta 9 meseci nazaj

Verjetno so zelo različni razlogi tistih, ki si umislijo tak avto. Menim pa, da je večina takih, ki pač želijo imeti najboljše in si to lahko brez malega problema privoščijo. Verjamem pa, da so med njimi tudi duvači, ki se stegujejo daleč preko svojih zmožnosti, pa tudi redke izjeme, ki jim vsa ta tehnologija resnično prav pride. Drugače pa drži, da že vožnja z aktivnim tempomatom pripomore k manjšemu stresu in manjši utrujenosti na cesti (priboljšek, ki sem si ga zaželel v novem avtomobilu nižjega srednjega razreda).

Locher
8 leta 9 meseci nazaj

Kako naivno si nekateri predstavljajo, da nekateri pa res potrebujejo tak avto. Za pot na Kitajsko, pardon v Romunijo, ker ne obstajajo letala? Za popravljanje excel tabel v avtu? Come on! S takim avtom se izkazuje izključno socialni status. Kupi se ga: “Because I can”. Tak avto je tudi dokaz, da je avtomobilski industriji zmanjkalo idej. “Polovico” stvari v teh avtih je samo sebi namen in namenjeno izključno prikazu t.i. napredka. Koliko bolje se dejansko pelje od prejšnjega modela?

Firediver
8 leta 9 meseci nazaj

Lahko dvomiš dalje, ker takega vozila ne potrebujem, niti si ga ne želim, ker mi finance še do VW-ja ne potegnejo, ker je predrag. Patetični “hejterji” so zate najbrž vsi, ki se ne slinijo ob raznih nemških über mašinah. Zanimivo pri investitorjih in poslovnežih pa je, da jim ne kapne, da so dejansko oni sužnji svojega dela, če morajo še v avtu spati, da jim posel ne trpi. Jaz spim vsak dan doma, pa tudi privoščim si marsikaj za dušo, ampak med tem “marsikaj” pač ni nemških avtomobilov..

toMmy
8 leta 9 meseci nazaj

Glede na tvoje patetične “hejterske” komentarje sicer dvomim, da boš kdaj prilezel do tega, da bi tak avto potreboval (pač “suženj for life”), nekdo, ki ima pa kup obveznosti na firmi in mora na nekaj sto kilometrov dolgo službeno potovanje, bo pa hvaležen, da mu na namensko stojalo položen prenosnik npr. po Bolgariji ne bo skakal po avtu, medtem, ko bo urejal posle, bo vesel, da se že z imidžem pokaže kot dostojen investitor/partner in bo sploh vesel, da pride domov naspan kakšno uro pred začetkom novega delovnega dne!

Firediver
8 leta 9 meseci nazaj

Razumem, da si ta avto kdo želi ali sanja, ampak da tak avto dejansko potrebuje (in da ne pride v poštev čisto nič cenejšega in manjšega) pa si ne morem predstavljati..pa pustimo pri miru tiste, ki ne vedo kam z denarjem in potem privzamejo, da tak avto “potrebujejo”, ker ga ne!

 
Nürburgring zapira vrata podiralcem rekordov
Nova Alfa Romeo pripravljena na razkritje