Novice

Nürburgring zapira vrata podiralcem rekordov

Nekaterim rekordom je namenjeno, da jih nikoli ne presežejo. Iz Nemčije prihaja novica, da so lastniki slovitega dirkališča Nürburgring omejili hitrosti na določenih odsekih in prepovedali postavljanje rekordno hitrih krogov. 21 kilometrov dolg krog je v času 6 minut in 57 sekund tako najhitreje prevozil serijski Porsche 918, ki bo očitno ostal rekorder še nekaj časa.

Hitrostne omejitve so bile uvedene na odsekih dirkališča po nesreči na vzdržljivostni dirki VLN, do katere je prišlo letos marca. Tovarniški Nissan GT-R z Jannom Mardenboroughom za volanom je v hitrem zavoju poletel s steze in smrtno poškodoval enega izmed obiskovalcev. Omejitve hitrosti so veljale ob testiranjih proizvajalcev, turističnih vožnjah in tudi ob kasnejših dirkah. Vodstvo dirkališča je potrdilo, da omejitve ostajajo in ne bodo več dovolili proizvajalcem vozil uporabe dirkališča za podiranje rekordov, čeprav bi proizvajalec zakupil celotno stezo.

”Po tragični nesreči 28. marca 2015 je German Motorsport Association (DMSB) predstavila hitrostne omejitve za dirke na Nürburgringu,” je v uradni izjavi dejal izvršni direktor dirkališča Carsten Schumacher. ”Pri Capricorn Nürburgring GmbH smo se odločil, da razširimo omejitve hitrosti na ostale aktivnosti na dirkališču Nordschleife, zato podiranje rekordov na dirkališču Nürburgring Nordschleife trenutno ni dovoljeno.”

Prvi proizvajalec, ki ga je doletela prepoved, je Koenigsegg. Švedski proizvajalec vozil je bil popolnoma pripravljen na podrtje rekorda z vozilom One:1. Ustanovitelj podjetja Christian von Koenigsegg je prepričan, da lahko superšportnik z lahkoto podre rekordni čas Porscheja 918, in seveda ni zadovoljen, da slednjega ne more dokazati z rekordom na tem slovitem dirkališču.

Rekord so hoteli doseči ravno v dneh, ko je vodstvo izdalo prepoved, do sedaj pa še ni znano ali bodo sploh še kdaj dovolili rekordno dirkanje ali se bodo proizvajalci vozil preselili na drugo dirkališče. O morebitnem revidiranju omejitev naj bi po napovedih razpravljali šele ob koncu leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Caranddriver. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Nürburgring zapira vrata podiralcem rekordov"


Firediver
8 leta 10 meseci nazaj

In kje bodo proizvajalci superšportnih vozil stestirali končne zmogljivosti svojih prototipov? Če je edini razlog varnost gledalcev, naj dovolijo neomejeno vsaj takrat, ko zakupijo celo stezo (brez gledalcev). Se mar bojijo, da rekorda ne bo obdržal Porsche?

xxl
8 leta 10 meseci nazaj

Zakaj potem imamo dirkališča?

 
Hyundai razvija sistem za prepoznavo hitrostnih ovir
Prihodnost razkošja v obliki BMW serije 7