Novice

Priključna hibrida Ford Transit in Tourneo Custom z do 56 km električnega dosega

Ford je razkril podrobnosti o priključno-hibridnih izpeljankah svojih velikih dostanikov Transit in Tourneo.

Prvič so Transit Custom plug-in predstavili že lansko leto, zdaj pa so nam tik pred začetkom njune prodaje zaupali dodatne podrobnosti o obeh priključno-hibridnih izpeljankah velikega dostavnika.

Električni motor žene prednji kolesni par in premore 93 kilovatov (126 KM). V navezi s 13,6-kilovaturno baterijo zagotavlja največ 56 kilometrov strogo električnega dosega (WLTP). Ta številka seveda ni nek presežek za današnje razmere, zato so mu primaknili generator oziroma podaljševalnik dosega. To vlogo so namenili litrskemu EcoBoost trivaljniku, ki, tako kaže, fizično ni povezan s pogonskima kolesoma in zagotavlja Transitu skupni doseg največ 500 km ter povprečno porabo neosvinčenega bencina 2,7 l/100 km. Potniška različica Tourneo Custom, predvidoma zaradi večje lastne mase, z identičnim pogonskim sklopom zmore priti na elektriko najdlje 53 kilometrov, povprečna poraba goriva pa znaša 3,1 l/100 km.

Baterija je pri tem vgrajena v dno vozila, tako da ostaja notranja prostornost obeh različic nedotaknjena. Tudi nosilnost največ 1.130 kilogramov bi morala več kot zadoščati, osemletna ali 160.000-kilometrska garancija na baterijo pa bi po mnenju Forda morala pomiriti še zadnje skeptike nad elektrifikacijo novincev.

Kot fotografije razkrivajo, so oblikovne spremembe omejene predvsem na prednji odbijač, v katerega levi vogal so namestili polnilno točko. Na enofaznem hišnem “šuko” priključku je moč napolniti baterijo v 4,3 urah, priključitev avta na Type 2 AC polnilno mesto pa skrajša ta čas na največ 2,7 ur. V kabini se skromnost oblikovih sprememb nadaljuje, saj je tam opaziti predvsem specifiki pogonskega sklopa prilagojene merilnike.

Transit Custom PHEV naj bi bilo po Evropi že moč naročiti, prve dobave pa naj bi stekle še pred koncem letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bollinger predstavil serijski različici modelov B1 in B2
Škodina digitalna pomočnica bo Laura