Novice

Škodina digitalna pomočnica bo Laura

Škoda je premierno predstavila njihovo novo digitalno pomočnico, ki naj bi voznikom njihovih avtomobilov še dodatno olajšala vsakodnevna potovanja.

Tudi v avtomobilih češkega avtomobilskega proizvajalca nam bo kmalu v pomoč digitalni pomočnik, oziroma pomočnica, ki jo bomo lahko priklicali z besedami “Okay, Laura”. Digitalna pomočnica naj bi razumela naravni govor, s pomočjo katerega naj bi bil možen nadzor različnih funkcij multimedijskega sistema in navigacije ali narekovanje SMS sporočil. Že na začetku bo Laura razumela ukaze v šestih različnih jezikih – angleškem, nemškem, francoskem, kot tudi v španskem, italijanskem ter seveda češkem. Škodini predstavniki zatrjujejo, da naj bi nova digitalna pomočnica razumela tudi različne, celo bolj kompleksne dialekte zgoraj omenjenih jezikov.

Nova digitalna pomočnica bo najprej na voljo v modelih Škoda Kamiq in Scala, ki bosta s pomočjo vgrajene kartice eSIM neprekinjeno povezana v svetovni splet. Laura bo tako lahko uporabljala kombinacijo podatkov iz podatkovne baze v avtomobilskem računalniku ter podatkov, ki so na voljo v spletu, kar naj bi še povečalo odzivnost in uporabnost sistema. Poleg tega naj bi bil sistem zasnovan v slogu prilagodljivih dialogov in naravnega pogovora, tako da bo lahko voznik prekinil trenutni pogovor z novo zahtevo ali vprašanjem kadarkoli, brez potrebe po čakanju na prejšnji odgovor, kar naj bi omogočilo še boljšo odzivnost sistema.

Sistem naj bi bil na voljo v Škodinih novih modelih ter naj bi se neprestano razvijal in izboljševal, v prihodnosti pa naj bi s pomočjo digitalne pomočnice upravljali tudi določene nastavitve avtomobila. Škodini inženirji načrtujejo njeno uporabnost tudi izven vozila, v različnih mobilnih in spletnih aplikacijah ter konfiguratorjih. Torej drage dame, če vaš izbranec med spanjem slučajno kdaj pokliče Lauro, verjetno ni potrebe po ljubosumju, raje najprej preverite, če mogoče v garaži ne stoji kateri od novih modelov Škode.

Avtomobilizem.com (Vir in foto/video: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Priključna hibrida Ford Transit in Tourneo Custom z do 56 km električnega dosega
Volkswagen želi donosnejše Seate in dostopnejše Škode