Novice

Priključna hibridnost za Ford Transit Connect

Družba Ford Pro je predstavila novo generacijo kompaktnega dostavnika Transit Connect, ki dopolnjuje njihovo paleto elektrificiranih gospodarskih vozil.

Tretja generacija modela Transit Connect se v družini Fordovih kompaktnih dostavnikov pridružuje modeloma Transit Courier in E-Transit Courier. Z novim elektrificiranim sklopom vnaša več učinkovitosti, na voljo pa bo tudi s štirikolesnim pogonom.

TRANSIT_CONNECT_LWB_DYNAMIC_02Tudi kot priključni hibrid

Za pogon novega modela Ford Transit Connect PHEV bo skrbela kombinacija 1,5-litrskega bencinskega motorja EcoBoost in električnega motorja v navezi s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko. Sistemska moč pogonskega sklopa znaša 110 kW (150 KM) ob 350 Nm navora, visokonapetostna baterija pa naj bi omogočala do 110 kilometrov električne vožnje. Polnjenje poteka z vgrajenim polnilnikom za izmenični tok z največjo močjo 11 kW, v primeru priklopa na hitro polnilnico z enosmernim tokom pa bo baterijo moč polniti z najvišjo močjo 50 kW. Za optimalni doseg bodo na voljo trije načini vožnje – EV Now, EV Auto in EV Later. Novi Transit Connect bo na voljo tudi z 2,0-litrskim dizelskim motorjem EcoBlue s 75 kW (102 KM) oziroma 91 kW (122 KM) moči z možnostjo štirikolesnega pogona. Šibkejša različica bo na voljo s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, pri izvedenki z 91 kW pa bodo kupci lahko izbrali tudi 7-stopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko.

TRANSIT_CONNECT_LWB_LOADING_04-minVeč različic za boljšo prilagoditev potrebam uporabnikov

Kupci bodo imeli možnost izbire modelov s kratko ali dolgo medosno razdaljo kot furgon z dvema sedežema ali kot petsedežni kombi furgon. Na račun nove zasnove tovornega prostora bo, glede na izbrano medosno razdaljo, njegova prostornina znašala 3,1 m3 ali 3,7 m3 z največjo nosilnostjo 850 kg in vlečno zmogljivostjo 1.500 kg (770 kg in 1.400 kg v primeru priključno-hibridnega pogona). Pri Fordu so aktualni generaciji dostavnika Transit Connect namenili vrsto naprednih asistenčnih sistemov in možnost povezljivosti. Digitalna instrumentna plošča velikosti 10 palcev z nastavljivim glavnim zaslonom postaja del standardne opreme in v kombinaciji z 10-palčnim zaslonom informacijsko-multimedijskega sistema omogoča uporabo povezane navigacije ter možnost zrcaljenja mobilnega telefona z uporabo sistemov Android Auto in Apple CarPlay.

Proizvodnja nove generacije modela Transit Connect naj bi stekla letošnjo pomlad, prve dobave dizelskih različic pa načrtujejo v tretjem kvartalu letošnjega leta. Priključno-hibridna različica prihaja na trge proti koncu leta 2024.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Druga prenova za Audi Q7
Toyota ponovno številka ena pred Skupino Volkswagen