Novice

Ford Pro z rešitvami za povečanje produktivnosti

Fordov oddelek za komercialna vozila na salonu IAA Transportation predstavlja digitalne rešitve za pospeševanje produktivnosti.

Letošnji salon IAA Transportation 2022 je tudi v znamenju Fordovega oddelka Ford Pro, ki poleg premiere novega električnega modela E-Transit Custom predstavlja svoje najnovejše rešitve za povečanje časa uporabe vozila ter izboljšanje servisiranja in produktivnosti. Na salonu v Hannovru so gospodarskim vozilom ob bok postavili tudi poltovornjaka Ranger Raptor in Ranger Wildtrak, s katerima še naprej dokazujejo, da imajo vodilno vlogo tudi v tem segmentu.

Poleg premiere novega Forda E-Transit Custom, ki z baterijsko tehnologijo naslednje generacije omogoča doseg do 380 km ob možnosti hitrega polnjenja z močjo do 125 kW, so pri Fordu razkrili tudi nove podrobnosti o naslednji generaciji palete modelov Transit Custom, ki vključno s priključno-hibridnim pogonskim sklopom in dizelskimi motorji EcoBlue prihajajo na sredini prihodnjega leta.

Modeli Transit Custom bodo na voljo z najnovejšo generacijo dizelskih motorjev Ford EcoBlue z močjo 110 KM, 136 KM, 150 KM in 170 KM  z doplačilno možnostjo 8-stopenjskega samodejnega menjalnika ali mehanskega diferenciala z omejenim zdrsom pri 6-stopenjskem ročnem menjalniku. Priključno-hibridni pogonski sklop je sestavljen iz 2,5-litrskega bencinskega motorja z Atkinsonovim ciklom in električnega motorja v kombinaciji z baterijo kapacitete 11,8 kWh ter omogoča do 57 km čistega električnega dosega.

Nova generacija modelov Transit Custom je v celoti integrirana s platformo programske opreme in povezanih storitev Ford Pro, ki združujejo celovite rešitve za polnjenje ter orodji za upravljanje Ford Pro Telematics in aplikacijo FordPass Pro v povezavi s sistemom za zagotavljanje razpoložljivosti FordLiive. Predstavili so še sistem Ford Pro Upfit Integration System, ki predstavlja prvo rešitev na trgu, namenjeno digitalnim predelavam vozil.

Pri podjetju Ford Pro so napovedali tudi širitev ponudbe mobilnega servisa na ključnih trgih, ki bo podjetjem prihranil stroške in čas izpada zaradi obiskov servisnih delavnic. Nov sistem mobilnega servisiranja naj bi samo letos omogočil 145.000 dni dodatne razpoložljivosti vozil, kar naj bi bilo za stranke vredno približno 73 milijonov evrov.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dacia Manifesto je ekstremen koncept z rešitvami za prihajajoče modele
Porsche na borzo z 911 milijoni delnic