Novice

Priključni hybrid tudi za Kio XCeed in Ceed Sportswagon

Prodaja obeh bo stekla sicer šele v začetku 2020, a bo Kia že v Frankfurt pripeljala oba modela z opcijo hibridnega pogona v priključni izvedenki.

Nobeno presenečenje ni, da je srčika priključnega hibrida dobro znani 1,6-litrski štirivaljnik z nazivnimi 141 KM, ki mu po potrebi pomaga 60-kilovatni elektromotor, umeščen med bencinski agregat in dvosklopkovni menjalnik. Baterija  premore 8,9 kilovatnih ur kapacitete, z njo pa naj bi oba prišla največ 60 kilometrov daleč zgolj na elektriko.

V skladu z novimi predpisi in zakonodajo sta oba opremljena s tako imenovanim sistemom virtualnega motorja, ki oddaja simulacijo “brnenja” bencinskega motorja, za primere, ko se avto pelje na elektriko.

Oblikovno bo oba priključno-hibridna modela moč ločiti od ostalih motornih izvedenk na osnovi zaprte maske motorja in po polnilnem priljučku  na prednjem levem blatniku. V kabini so spremembe komaj opazne, najbolj očitna pa sta tipka, namenjena izbiri načinov delovanja  hibridnega pogona, in računalniški zaslon namesto merilnikov.

Oba priključna hibrida, XCeed in Ceed Sportswagon, bo Kia proizvajala izključno v proizvodnem obratu Žilina na Sloveškem in sicer samo za evropski trg.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nissan Juke v drugo
Ian Callum s prvim modelom po JLR