Novice

Nissan Juke v drugo

Po skorajda desetih letih, odkar je Nissan presenetil s športno uporabnim modelom Juke, sedaj predstavljajo njegovo drugo generacijsko izvedbo. Novi Juke se je istočasno predstavil v petih evropskih mestih (London, Pariz, Milano, Barcelona in Köln), pričetek prodaje pa je predviden za mesec november.

Ko so pri japonskem Nissanu leta 2011 prvič predstavili precej nekonvencionalnega športno uporabnega križanca Juke, je verjetno le malokdo pričakoval, da bi lahko postal prodajna uspešnica. Model Juke je v tem času na evropskih tleh našel okrog milijon kupcev, zaradi česar velja za enega uspešnejših tovrstnih avtomobilov na trgu.

Novi Juke, ki je sicer nastal na že poznani koncernski platformi (CMF-B), na kateri slonita tudi najnovejši izvedbi Renaultovih modelov Clio in Captur, je postal za odtenek večji, a hkrati tudi lažji (za 23 kg). Njegove dimenzije tako znašajo po novem 4.210 mm dolžine, 1.595 mm višine in 1.800 mm širine, zaradi česar ponuja več prostora v notranjosti. Prostor za noge pri zadnjih sedežih je povečan za 5.8 cm, prostor za glavo na zadnjih sedežih pa za 1.1 cm, prostornina prtljažnika znaša 422 litrov, kar pomeni kar 20% več prostora za shranjevanje, proizvajalec pa obenem še navaja, da se ponaša z večjim številom odlagalnih mest.

Najnovejši Juke s kupejevskim dizajnom v slogu »lebdeče strehe« je sicer na zunaj obdržal značilne zaokrožene prednje luči, ki so odslej pri standardni različici opremljene s tehnologijo LED, obenem pa so mu dodali novi znak v obliki črke Y. Kupcem bo na voljo 11 karoserijskih barv, ki jih dopolnjuje ekskluziven nov odtenek Fuji Sunset.

Druga generacija priljubljenega križanca bo opremljena z najnovejšim Nissanovim informacijsko-razvedrilnim sistemom ter tehnologijo za pomoč pri vožnji (ProPilot). S tehnologijo inteligentne mobilnosti pa naj bi bilo celo najbolj povezano Nissanovo vozilo v zgodovini.

Pod motornim pokrovom Nissanovega križanca se je znašel novi 1,0-litrski trivaljni bencinski motor DIG-T s turbopolnilnikom, ki ponuja nič kaj pretresljivih 117 KM največje moči. Za prenos moči skrbi serijski 6-stopenjski ročni menjalnik ali opcijski 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko (DCT).

Novi Juke bo Nissan proizvajal v obratu Sunderland (Velika Britanija), prve dobave strankam pa naj bi na nekaterih evropskih trgih izvedli že konec novembra.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Nissan Juke v drugo"


xxl
4 leta 7 meseci nazaj

Ni moj favorit, je pa manj drzen kot prejšnji model, mi je pa zdaj bolj všečen.

 
Hyundaijev novi i10
Priključni hybrid tudi za Kio XCeed in Ceed Sportswagon