Novice

Prve fotografije notranjosti novega Mercedes-Benz razreda E

Stuttgartska znamka Mercedes-Benz je objavila prve uradne fotografije notranjosti enega njihovih najbolj pomembnih modelov – razreda E. Novo generacijo (W213), sicer peto po vrsti, bodo javnosti predstavili na detroitskem avtomobilskem salonu januarja prihodnje leto.

Novi razred E se bo ponašal z naborom številnih inovacij, ki jih je poleti na predpremieri spoznaval že Gašper. Glede na prve objavljene fotografije je moč ugotoviti, da so notranji oblikovalci črpali navdih tako iz večjega razreda S, kakor tudi iz manjšega C. Iz razreda S je tako poznan opcijski multimedijski sistem Comand Online, ki se ponaša z zaslonom diagonale 31,2 centimetra ter resolucije 1.920 x 720 pikslov. Drug, prav tako velik zaslon pa se lahko nahaja pred voznikom in nadomešča klasične merilnike –  voznik lahko izbira med tremi različnimi stili, ki so jih poimenovali »Classic«, »Sport« in »Progressive«.

V novem razredu E bo imel voznik hkrati prvič na voljo tudi na dotik občutljiva volanska stikala, preko katerih bo lahko upravljal večino funkcij. Navdušenje bo lahko pokazal tako nad izjemno izdatno ambientalno osvetlitvijo kabine, kjer bo na izbiro kar 64 (!) različnih barvnih odtenkov osvetlitve, kakor tudi nad opcijskim zvočnim sistemom Burmester 3D Surround Sound System.

V bližnji prihodnosti bodo pri Mercedes-Benzu pokazali še zunanje linije novega razreda E, ki bo svojo formalno premiero doživel na detroitskem avtomobilskem salonu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Petdeset žvižgačev z amnestijo
Peking se utaplja v smogu, v mestu veljajo izredne razmere