Novice

Peking se utaplja v smogu, v mestu veljajo izredne razmere

V Pekingu so mestne oblasti prižgale rdeči alarm zaradi previsoke koncentracije smoga, ki je poskrbel za delno ustavitev glavnega mesta Kitajske, saj so prepovedali vožnjo polovici vozil.

Zaradi rdečega alarma bodo na prezasedene ceste avtomobili zapeljali izmenično. En dan bodo na cestah le vozila z lihimi števili na registrski tablici in drugi dan le tista s sodimi številkami. Za učinkovito prepolovitev prometa velja ureditev med torkom in četrtkom, kot poroča časnik New York Times pa bo vlada s cest umaknila tudi 30 odstotkov svojih vozil. Na koncu novembra je velik del strupenega oblaka prekrival severno Kitajsko, 30 novembra pa je v Pekingu onesnaženost zraka 40-kratno presegla priporočeno dovoljeno stopnjo, ki jo določa Svetovna zdravstvena organizacija.

Aktivirani rdeči alarm je klic na pomoč glede onesnaženja zraka v Pekingu. Razmere so postale nevzdržne, zato ob posebnih dogodkih ali ob obisku pomembnih osebnosti ugasnejo okoliške tovarne, ki v največji meri onesnažujejo ozračje velemesta, ter s tem poskrbijo za nekajdnevno očiščenje zraka.

K sreči se kitajske oblasti zavedajo problema, zato želijo v bližnji prihodnosti postati največji trg za električna vozila na svetu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Josh.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Peking se utaplja v smogu, v mestu veljajo izredne razmere"


Ivan36
8 leta 4 meseci nazaj

(K sreči se kitajske oblasti zavedajo problema, zato želijo v bližnji prihodnosti postati največji trg za električna vozila na svetu.) Hahaha a nebi raje tovarne naredili bolj čiste???

 
Prve fotografije notranjosti novega Mercedes-Benz razreda E
Po več kot pol stoletja se dirkanje vrača v Švico